• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
HÜDA-PAR`dan Kritik Uyarı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vahdet`in Ankara bürosuna 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA- PAR) Genel Sekreteri ve Sözcüsü Mehmet Yavuz, çözüm sürecinin selameti  ve bölge halkının can güvenliği açısından dikkat çekici uyarılar yaptı. Güneydoğu'daki izlenimlerini paylaşan Yavuz, terör örgütü PKK'nın kendisine yakın ailelere silah dağıttığını, 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi tekrar saldırıya uğramaktan kaygı duyan dindar vatandaşların da buna karşı tedbirlerini aldıklarını söyledi.

6-7 Ekim'de mensuplarının katledildiğini ve Cizre'de HÜDA-PAR'lılara yönelik katliam girişiminde bulunulduğunu hatırlatan Yavuz, hükümeti vahim olaylar yaşanmadan tedbir almaya çağırarak;

AĞIR SİLAHLAR

"Örgüt her eve bir silah değil, her evde eli silah tutan kişilere ağır silahlar veriyor. Şimdi 6-7 Ekim olaylarında insanları sırf sakallı oldukları için öldürdüler. Bu şekilde gözü dönmüş barbar çetelerin tekrar neler yapabileceğini gözleriyle gören dindar halk da ister istemez, devletin de kendisini yeterince korumadığını görünce refleks olarak onlara karşı bir tedbir geliştiriyor. Bu da çok doğaldır. Hükümeti göreve çağırıyoruz. Önleyici tedbirlerinizi alın. Devlet halkı bu çetelere karşı korumaya almalı.”

ÜZERLERİNE SU DÖKTÜ

Son olaylara ilişkin bazı şahıslarca HÜDA-PAR'a yöneltilen eleştirilerin hakkaniyetle bağdaşmadığını vurgulayan Yavuz, bölgedeki mensuplarının can güvenliğinin bulunmadığını dile getirdi. Cizre'de 2 çocuğu ve karnındaki bebekle yanmaktan son anda kurtulan ve önceki gün dünyaya getirdiği bebeği saldırı nedeniyle sakat doğan Deniz Gözüngü'nün yaşadıklarını anlatan Yavuz,  "Böyle bir manzarayı HÜDA-PAR'ın siyasi rant devşirmesi olarak açıklamaya çalışmak bir davranış değil" diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DERDİ KÜRT HALKI DEĞİL

Çö­züm sü­re­ci ma­sa­sı­nın et­ra­fı­nın ka­la­ba­lık­laş­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni be­lir­ten Ya­vuz, PKK'nın der­di­nin Kürt hal­kı­nın hak­la­rı ol­ma­dı­ğı­nı kay­de­de­rek, "PKK Kürt hal­kı­na bir özerk­lik is­te­mi­yor, ör­gü­tü­ne bir özerk­lik is­ti­yor. Ma­sa­da ta­lep et­ti­ği şey tam ola­rak bu­dur" dedi.

HDP CHP'NİN KÜRT­ÇE­Sİ

Ke­ma­liz­min 'hal­ka rağ­men halk için' an­la­yı­şı­nın de­ği­şik bir ver­si­yon­la PKK'da tem­sil edil­di­ği­ni ifa­de eden Ya­vuz, şun­la­rı kay­det­ti: "Apo­izm, Ke­ma­liz­min Kürt­çe­si­dir. Ya­ni HDP, CHP'nin bu böl­ge­de­ki adı­dır, Kürt­çe­si­dir. PKK hal­ka rağ­men halk için bir şey­ler yap­ma­ya ça­lı­şı­yor. Ge­rek Tür­ki­ye'de ge­rek Su­ri­ye'de ge­rek­se de Irak'ta yap­ma­ya ça­lış­tı­ğı esas ola­rak bu­dur."

‘ÜST AKLIN` PLANI!

PKK'nın IŞİD karşıtlığı üzerinden uluslararası arenada bir akreditasyon elde ettiğini belirten Mehmet Yavuz, "PKK'yı IŞİD karşıtlığı üzerinden akredite eden 'üst akıl', PKK üzerinden Türkiye'yi Irak'laştırmak, Suriye'leştirmek istiyor” uyarısı yaptı.

SEÇİMDE BAĞIMSIZ FORMÜLÜ

Seçim ittifakı konusunda herhangi bir partiyle görüşme yapmadıklarını kaydeden HÜDA-PAR Genel Sekreteri ve Sözcüsü Mehmet Yavuz, yüzde 10'luk seçim barajı nedeniyle Haziran 2015 genel seçimlerine bağımsız adaylarla girilmesi konusunda tabanın yoğun ısrarı olduğunu aktararak, "Seçime bağımsız adaylarla gidelim yönünde tabanın ciddi bir talebi var. Biz de bu talepleri inceliyoruz. Daha geniş bir zamanda bunu kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynat: Vahdet Gazetesi

Bu haberler de ilginizi çekebilir