• DOLAR 32.508
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.69
  • ...
SON DAKİKA
Avrupa Alimler Birliği `Eğitim` gündemiyle toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mayıs 2013'te Avrupa'nın farklı ülkelerinde İslami faaliyetler yürüten ilim adamlarının Fransa`da bir araya gelerek kuruluşunu ilan ettiği Avrupa İslam Alimleri Birliği, 8. istişare toplantısını İsviçre`nin Basel kentinde gerçekleştirdi.

Basel Said-i Nursi Vakfı`nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı Abdullah Doğan Hoca`nın okuduğu Kur`an tilavetiyle başladı.

Avrupa İslam Alimleri Birliği Başkan yardımcısı Mücahid Haksever`in gündem maddeleri hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından, toplantı basına kapalı devam etti.

Toplantı sonunda İLKHA muhabirine bilgi veren Avrupa İslam Alimleri Birliği Başkanı Molla Abdulkadir Aydın, birliğin 8. İstişare toplantısında eğitim müfredatı, Kutlu Doğum Siyer Sınavı ile önümüzdeki Nisan ayında yapılması planlanan Kutlu Doğum Etkinlikleri gibi konular üzerinde durduklarını belirtti.

“Kitap Ehli Peygamberler arasına fark koymamalı”

Birliğin ana hedeflerinden birinin Avrupa`da yaşayan Müslümanların yanı sıra, Avrupalıları Hz. Muhammed (sav) ile ilgili aydınlatmak olduğunun altını çizen Aydın, ‘Batının İslamlaşmasına karşı vatansever Avrupalılar (PEGİDA)` hareketiyle ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu.

Konuşmasında yükselen ırkçılıkla ilgili Kitap Ehli ile birlikte tüm insanlığa seslenen Aydın, “Bizler Müslümanlar olarak insanlığa şunu söylüyoruz; Kitap ehli olan, Allah`ın gönderdiği Peygamberlere iman ettiğini söyleyen insanlar, Peygamberler arasına fark koymamalıdırlar.  Son Peygamber Hz. Muhammed`e (sav) yapılan saldırılar, O`nunla ilgili ileri-geri konuşup hakaret etmeyi terk etsinler. Bunlar insanlığa fayda getirmez. Tam tersi toplumları bir birine düşürür. Avrupa`daki son gelişmeler, ırkçılığın yükselmesi, hoş karşılanmayan bir durumdur, insanların ırkçılık akımlarından uzak durması gerekir.” uyarısında bulundu.

“Dünyada iki büyük hastalık vardır”

Daha önce defaatle Irkçılık ve Mezhepçilik hastalıkları konusunda insanlığı uyardıklarını aktaran Aydın, “Dünyada iki büyük hastalık vardır.  Biri mezhepçilik, diğeri ise ırkçılıktır. İnsanlar Allah katında tıpkı bir tarağın dişleri gibi eşittirler. Hiçbir insanın diğer bir insana üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak Allah`a gerçek manada iman eden, emirlerini yerine getiren ve insanlığa zulüm etmeyen insanlara aittir. Zalimlerin hiçbir zaman üstün olması mümkün değildir. Hz. Muhammed (sav)  de insanlar arasında var olan zulmün son bulması için alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. İnsanlık, Hz. Muhammed`in (sav) getirdiği mesajları dinleyip anlamalıdır. Bu mesajlar anlaşıldığında toplumda fesad değil ıslah hakim olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Molla Abdulkadir Aydın, son olarak ülkeleri idare eden devlet başkanlarına seslenerek, “Bu meselelerin asıl sorumluları devletleri idare eden insanlardır. Eğer onlar kendilerini düzeltip toplumları ikna ederlerse, meseleler hal olmuş olur” şeklinde konuştu.

Toplantı okunan dua ile son bulurken, bir sonraki toplantının 30 Mayıs`ta yapılacağı öğrenildi. (Basri Özmen-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir