• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Bu eğitim sisteminden derhal vazgeçilmelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şuurlu Öğretmenler Derneği (Öğ-Der)  Gaziantep Şube Başkanı Levent İlhan, mevcut eğitim sistemindeki yanlışlara dikkat çekerek herkesin şikâyetçi olduğu bir eğitim müfredatında ısrar edilmesini doğru bulmadıklarını, bu eğitim sisteminden derhal vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

“Öğrenciler dini değerlerinden uzak bir şekilde yetişiyor”

Bu gayri insani eğitim sisteminden ve tüm muhtevasından derhal vazgeçmesi gerektiğini ifade eden İlhan, “Bu eğitimle gelinen noktada yetişen nesilden şikâyetçi olmayan kalmadı. Bir milleti yok etmenin yolu kendine güvenmeyen amaçsız zevkine düşkün dünyacı birey yetiştirmektir. Varılan noktada öğrenciler dini değerlerinden uzak bir şekilde yetişiyor. Yıllardır karma eğitim sisteminden bir türlü vazgeçilmeyip, karma eğitim ısrarı sürdürülmektedir. Fıtrata aykırı, bilimsel bir temele dayanmayan, baskıcı yobazların bir dayatması olarak özgürlükleri kısıtlayıcı karma eğitimden vazgeçilmelidir. Kız okullarının açılması sağlanmalıdır.” ifadelerinde bulundu.

“Aile çocuğunu hangi şartlarda okutmak istiyorsa o imkânlar sağlanmalıdır”

Aile çocuğunu hangi şartlarda okutmak istiyorsa o şartların oluşturulması gerekir diyen İlhan, “Okullarda her geçen gün kendi dini ve örfi değerlerinden uzak bir nesil yetişmektedir. Her ne kadar bazı olumlu adımlar atılmış olsa da mevcut sistemde uygulanan ve ısrar edilen bazı yanlışlardan bir türlü vazgeçilmiyor. İnanç hürriyeti, herkes için ve kâmil manada sağlanmalıdır. Bu bakımdan öğretmenlerin ve öğrencilerin ibadet yapabilmelerinin önündeki yobazca, çağdışı engeller kaldırılmalıdır. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz gönül huzuruyla Cuma namazlarını eda edebilmeliler. Aile çocuğunu hangi şartlarda okutmak istiyorsa o imkânlar sağlanmalıdır. Dindar nesil yetiştirmek istiyorsak yeni ve dinimizle bağdaşan bir eğitim sistemine geçilmelidir.” şeklinde konuştu.

Avrupa'nın birçok ülkesinde karma eğitimin zorunlu olmadığını belirten İlhan, “Bizler kendi neslimizin devamını sağlamak için mevcut eğitim sisteminde ki yanlışları değerlendirerek, halkımızın istediği ve çocuklarımızın en iyi eğitim alması için tüm olanakları sağlamalıyız. Avrupa'nın birçok ülkesinde karma eğitim zorunlu değil ama bizim ülkemizde karma eğitimin zararları ile her gün karşılaştığımız halde bu eğitim sistemini sürdürüyoruz.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir