• DOLAR 32.488
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2478.533
  • ...
Libyalı Yaralıları 2 Bakan Karşıladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ÇEŞME -İçişleri Bakanı Osman Güneş ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, limana yanaşan feribota girerek yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Güneş ve Akdağ, feribottaki sağlık ekibinin sorumlusu Baltalimanı Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yavuz Kabukçuoğlu`na, 1. Kaptan Muzaffer Korkmaz`a, bütün ekibe ve personele teşekkür ederek, yorucu bir görevin yerine getirildiğini belirttiler.


Doç. Dr. Kabukçuoğlu da "Yorucu ama önemli ve güzel bir iş" yaptıklarını ifade etti.
Ankara Feribotu`nun limana yanaştığı sırasında güverteye çıkan Libyalılar, Türk bayrağı ile Libyalı muhaliflerin kullandığı ay yıldızlı bayrağı salladı.


Libyalılar tekbir getirerek, "Libya özgürdür", "Türkiye Türkiye", "Kaddafi Yallah" "Allah, Libya, Hürriyet" şeklinde slogan attı. Bu sloganın Libya`da Kaddafi yanlılarının "Allah, Libya, Kaddafi" sloganının karşılığı olduğu ifade edildi.
Limanda "Hoş geldiniz" anonsunun duyulmasının ardından; Libyalılar "Türkiye, Erdoğan" diye slogan attı. Limanda bekleyen sağlık ekipleri, sloganlara alkışlarla karşılık verdi.


Feribotun limana yanaşmasının ardından ambulans ve helikopterlerle yaralıların hastanelere sevkine başlandı. Yaralılardan 20`sinin durumunun ciddî olduğu bildirildi.


Karşılamayı çok sayıda ulusal ve uluslararası medya mensubu takip etti.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir