• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
'Bakanımız damı akan barakada okuduğumuzu biliyor mu?'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Sason ilçesine bağlı Kelhasan köyü Binoni mezrasında, adeta barakayı andıran ve  yağışlarda damı akan konteynırda zor şartlar altında öğrenim gören öğrenciler, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Zor şartlara direnerek eğitimlerini sürdürmeye çalışan  minik öğrenciler, “Her yağışta damı sürekli akan baraka okulda öğrenim görmek kaderimiz değildir” diyerek Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya seslendiler.

Uzun yıllar önce mezraya getirilen konteynırda öğrencilere eğitim hizmetinin verildiğini belirten Binonili öğrenci Velileri, her yağış sonrasında konteynır baraka damının aktığını, öğrencilerinin büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifede ederek,  2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı karne tatilinde gerekli tedbirlerin alınmasını istediler.

Minik öğrenciler ise şöyle konuştular:

“Barakada eğitim görmek kaderimiz değildir ve olamaz. Acaba Sayın Bakanımız bizlerin yağmur ve kar yağışı sırasında damı akan bir barakada eğitim gördüğümüzü biliyor mu? Okulumuzun damını naylonla kapatıyoruz ve torbalara doldurduğumuz toprakla damımızın akmasını önlemeye çalışıyoruz. Bakanımıza bu bilgilerin verilmediğine inanıyoruz. Eğer bu çağrımızı duymazsa, Sayın Başbakan’a sesimizi duyurmaya çalışacağız. Biz üvey evlat çocukları değiliz. Bazıları lüks ve modern eğitim yuvalarında öğrenim görüyor. Bizler ise barakalarda öğrenim görüyoruz. Ama hepimiz aynı sınavlara tabi tutuluyoruz. Artık yeni bir okul bizim de hakkımız. Acilen bu tatilde barakamızın onarılmasını, sonrasında ise bize yeni bir okul yapılmasını istiyoruz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir