• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
İşte Peygamber sevdası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu, Peygamberimiz Hazreti Muhammed(SAV)`i tasvir eden karikatürlerin yayımlanması ve İslam`a yönelik saldırıları protesto için Diyarbakır`da “Peygambere Saygı” mitingi düzenledi.

Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki İstasyon Meydanı`nda düzenlenen Kürtçe, Türkçe ilahilerin okunduğu mitingde, toplanan kalabalığa hitaben konuşan platform üyesi Osman Teyfur, Allah Resulünün dostunu dost, düşmanını düşman kabul ettiklerini söyledi. Peygamber Efendimiz`e ve İslam`a yönelik saldırılara da tepki gösteren Teyfur, “Şahsımıza, namusumuza dil uzatsanız, bunu Allah için affedebiliriz. Ama Allah Resulüne yapacağınız saldırıları, hakaretleri asla kabul etmeyiz. Kimsenin fikir ve düşünce özgürlüğü adı altında İslami değerlere hakaret etmeye, bunu fikir özgürlüğü olarak sunmaya hakkı yok.” dedi. Teyfur, herkesi Allah Resulünü tanımaya, O`nun insanlığa getirdiği değerler etrafında toplanmaya davet etti. Platform üyesi Beşir Şimşek de Kürtçe olarak yaptığı konuşmada, Peygamber sevgisine değinerek son dönemde artan İslam`a yönelik saldırıları kınadı.

Alanda, “Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır”, “Lanet olsun, ‘Biz Charlie`yiz` diyenlere”, “Ben Charlie`nin korkulu rüyasıyım”, “Anamız babamız Sana feda olsun” yazılı pankartlar taşınırken, İngilizce ve Kürtçe, “Biz Charlie değil, Muhammedi`yiz” ifadesinin yer aldığı dövizler açıldı. Sık sık, “Peygambere uzanan eller kırılsın” sloganlarının atıldığı miting, okunan duaların ardından sona erdi. Mitinge Diyarbakır`ın yanısıra çevre il ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu gözlendi.

Charlie Hebdo dergisi, Eğitim İlke-Sen ve Saadet Partisi üyelerince de Tokat`ta ve değişik yerlerde protesto edildi.

Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir