• DOLAR 32.559
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2429.829
  • ...
Adıyamanlılar peygambere hakareti lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da faaliyette bulunan İslami STK'lar, peygambere hakaret içeren karikatürleri yayımlayan Charlie Hebdo dergisini kınamak amacıyla ortak açıklama yaptı. Demokrasi Parkında yapılan basın açıklamasını STK`lar adına Sezer Çakır okudu.

Peygamberin karikatürize edilmesinin kabul edilemeyeceğini ifade eden Çakır, “İslam tarihi boyunca şahit olduğumuz; ancak bu günlerde açıkça ve alçakça değerlerimizi necis elleriyle kirletmeye çalışan kafir batının yeni bir pisliğiyle karşı karşıyayız. Salman Rüşdü hadisesiyle başlayan, yakın zamanda hayat rehberimiz Kur`an-ı Kerim`imizi yakma teşebbüsleriyle hız kazanan vukuatlar silsilesi bugün maalesef Charlie Hebdo`yla zirve yapmış durumdadır. Bu dergi peygamberimize hakaret eden, onu ve dinimizi hor ve hakir gören yazılar ve karikatürler yayınlamakta bir sakınca görmüyor ve yerli uşağı Cumhuriyet gazetesiyle camii duvarına pislemenin gururunu yaşıyor adeta. Bu konuda sicili oldukça kabarık olan bu hayasız dergi şimdi değil kuruluşundan beri bu misyonunu sürdürmektedir. Öyle ki Bosna Hersek katliamlarında tecavüz edilen Bosnalı Müslüman bayanları aşağılık olarak gösteren ve Sırplara desteğini her ortamda yineleyen yine bu dergidir. 'Masum insanlar terör saldırısıyla katledildi!` söylemini sloganlaştıranlara soruyoruz: ‘Kim masum, Efendimize hakareti marifet bilen bu alçaklar mı?” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlunu da eleştiren Çakır, “Ey Davutoğlu o gün Hz. Muhammed (sav) seni onların arasında Netanyahu başta olmak üzere ismini terör eylemleriyle Müslümanların hafızasına kazıyan diğer teröristler ile beraber yürüdüğünü görse acaba hakkında ne düşünürdü ve sen o durumda ne hissederdin bunu hiç düşündün mü? Umarız o terör topluluğuna katıldığın için pişman olmuş ve Müslüman bir lidere yakışan bir konuma yönelmişsindir.”

Basın Açıklaması yapılan dua ile son buldu.   (Yakup Söğüt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir