• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Tarsus`ta trafoya giren hırsız 6 mahalleyi elektriksiz bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus`ta hırsızlık için girilen TEDAŞ`a ait dağıtım merkezinde yaşanan  trafo patlaması nedeniyle 6 mahalle kısa süreli de olsa enerjisiz kaldı.

Alınan bilgiye göre Cumhuriyet Mahallesinde D-400 Karayolu kenarında bulunan Elektrik Dağıtım Merkezi'ne girerek 15 bin KW`lık akıma aldırmayan bir kişi, trafolar üzerinde akım geçişini sağlayan bakır çubukları sökmeye başladı.

Elektrik dağıtım Merkezinin içinde trafolardan bakır baraları söktüğü öne sürülen A.T (33), trafonun büyük bir gürültü ile patlamasına neden oldu. Patlamanın etkisiyle savrulan ve yaralanan A.T  trafo içerisinde sıkıştı.

İtfaiyenin yardımı ile sıkıştığı yerden çıkarılan A.T.,  olay yerine çağrılan 112 Acil Ambulansıyla Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı.

A.T. , olayla ilgili araştırma yapan polis ekipleri tarafından, gözaltına aldı.

Şüphelinin bakır bara ve kablo çalmak için girdiği trafoda TEDAŞ çalışanları hasar tespiti yaparken, Elektrik Dağıtım Merkezindeki trafoların 15 bin KW enerji kapasiteli olduğunu ifade ettiler.

Yaşanan patlama nedeniyle karanlığa gömülen mahallelere, TEDAŞ ekipleri tarafından yapılan çalışmanın ardından elektrik enerjisi yeniden verildi.  (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir