• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
 `Peygambere saldırı, bütün İslam âlemine saldırıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafında yüz binlerin katılımıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda düzenlenen ‘Peygambere Saygı Mitingi'ne Türkiye`nin her yerinden Peygamber sevdalıları akın etti. İlke Haber Ajansı`na konuşan Peygamber sevdalısı halk, İslam`a ve Peygamberlerine sahip çıktı.

“Peygambere saldırı, bütün İslam âlemine saldırıdır”

Diyarbakır halkının Peygamberine sahip çıktığını belirten Hizbullah cemaati lideri Hüseyin Velioğlu`nun ağabeyi Hayrettin Velioğlu, “Allah, İslam Aleminin birliğini ve beraberliğini daim eylesin. Peygambere saldırı, bütün İslam alemine saldırıdır. Her Müslüman ferdin yapılan zulme karşı çıkması gerekir.” ifadeleri ile duygularını dile getirdi.

Velioğlu daha sonra, “Bugün Diyarbakır gibi bütün şehirler ve ülkeler meydanlara dökülmeli ve haykırmalı hakkı. Hz. Muhammed`e yapılan küstahlıklara tepki göstermeli.” diyerek Müslümanların bilinçli olmaları çağrısında bulundu.

 “Kürdistan'ın Amed şehrinden, bütün dünyaya bu mesajı iletiyoruz”

Hz. Muhammed`in sahipsiz olmadığını söyleyen Mahmut Hasan, “Dünya bu meydanlara şahit olsun. Biz Selahattin Eyyubinin torunları, kanımızın son damlasına kadar Allah ve Resülünün adını yücelteceğiz. Bu yolda da ölünceye kadar, mücadele edeceğiz. Kürdistan'ın Amed şehrinden, bütün dünyaya bu mesajı iletiyoruz. Bütün zalimler ve hainler bilsin ki,  Selahattinleriz.” ifadeleri ile duygularını aktardı.

“Bize göre Resulallah, namustur; şereftir”

Batının her zaman kendinden yapması beklenenin yaptığını söyleyen Muhammed Emin ise, “Hep barış adı altında mazlum halklara saldırırlar. Bize göre Resulullah, namustur; şereftir. Bu yüzden buradayız.” dedi.

“Müslümanlar Peygamber sevgisini her şeyin üstünde tutmaları gerektiğini söyledi”

Diyarbakır İstasyon Meydanı`ndaki Peygambere Saygı Mitingine Şanlıurfa`dan gelen Fatih Durmaz ise, “Peygamber Efendimize yapılan hakareti şiddetle kınıyorum. Resulullah (sav)`i canımızdan ve malımızdan daha fazla sevmedikçe gerçek imanı tatmış olamayız. Ümmet Hz. Muhammed'i örnek almalı. Peygamber sevgisi her şeyin üstündedir. İnsanların Nebi (sav)`i sevme hususunda bilinçlenmesi gerekiyor. Bu mitingi organize edenlerden Allah razı olsun. Çok güzel ve anlamlı bir miting olmuş. Emeği geçen herkesten minnettarım.” diyerek duygularını ifade etti.

“Hz. Muhammed`e hakaret edenler, kendi sonunu getirmiş olur”

Peygambere hakaret edilmesiyle Müslümanların uyandığını söyleyen Nedim Tay ise, “Hz. Muhammed`e hakaret edenler, kendi sonunu getirmiş olur. Canımızla, malımızla, evladımızla ve her şeyimizle Peygamber Efendimize (sav)`e canımız feda olmaya geldik. Bu nuru söndüremeyecekler. Her zamanda seveceğiz. Biz Cumhuriyet gazetesinin yaptığı küstahlığı kınıyoruz. Müslümanlık adı altında bunu yapıyorsa yazıklar olsun. Allah Teala bütün Müslümanlardan razı olsun.” şeklinde duygularını aktardı.

“Bu şuura, Allah`tan korkmamız ve Peygamber`e saygı duymamızdan ötürü sahip olmalıyız”

Bütün Müslümanları bilinçli olmaları noktasında uyaran Ahmet Yakut da, “Bu küstahlıklara sessiz kalındığı halde, ardından daha büyük saldırılarda gelir ve İslam`a yapılan bu saldırılardan sessiz kalan her Müslüman da sorumlu olur.” ifadelerini kullandı.

Zalimlere ve kâfirlere karşı Müslümanların tek ümmet olma şuurunu sahip olması gerektiğini belirten Yakut,  “Bu şuura, Allah`tan korkmamız ve Peygamber`e saygı duymamızdan ötürü sahip olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

 “Her Müslüman için bir görevdir”

Mitingde olmanın her Müslüman için bir görev olduğuna vurgu yapan Cengiz Aydın ise, “Gün geçtikçe bu batılı emperyalistlerin, İslam`a ve İslami değerlere hakaretleri artmaktadır. Burada olmak sesimizi onlara duyurmak öncelikli vazifemizdir. Her halde insanların böyle duyarlık göstermesi imani bir vazifedir.” dedi.

“Peygambere olan aşkımızı, sevgimizi, sevdamızı haykırmak için buradayız”

Şırnak`tan mitinge katıldığına dikkat çeken Fesih Yasak ise, arkadaşlarıyla beraber Peygamber Efendimize yapılan küstahlıklara karşı durmak ve Peygamberimize sahip çıkmak için Amed'te ve İstasyon Meydanı'nda bulunduğunun altını çizerek, " Peygambere olan aşkımızı, sevgimizi, sevdamızı haykırmak için buradayız. Peygamberimiz âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Hz. Muhammed, bizim için bir modeldir, rehberdir. Onun düşmanlarını lanetlemek ve protesto etmek için buradayız. Allah bütün Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun.” şeklinde duygu ve heyecanını dile getirdi. (M.Sıddık Bilge/Zeki Aygur – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir