• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Sanatçılardan `Peygamberine sahip çık` mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü`nün İstasyon Meydanı`nda düzenlediği ‘Peygambere Saygı Mitingi'ne katılan Özlem Ajans sanatçıları, bütün Müslümanları Peygamber Efendimize sahip çıkmaya davet etiller.

Kutlu Doğum programlarının vazgeçilmez unsurlarından biri olan İlahi ve coşkulu müzik seslendiren Özlem Ajans sanatçıları, ‘Peygambere Saygı Mitingi ile ilgili düşüncelerini İlke Haber Ajansı (İLKHA)`ya anlatılar.

“Peygambere hakareti şiddetle kınıyorum”

Halkın Peygamber Efendimize olan sadakatini gördükçe çok sevindiğini belirten Özlem Ajans Botan Bölgesi sanatçısı Derviş Madsor,“Peygambere olan hakareti kesinlikle şiddetle ve esefle kınıyoruz. Hiçbir dinde böyle bir şey olamaz. Bu kabul edilemez bir ahlaksızlıktır ve bunu kınıyoruz” dedi.

“Malımızla ve Canımızla Peygamberimize sahip çıkacağız”

Düşünce özgürlüğünün hakaret özgürlüğüne dönüştürüldüğünü kaydeden Özlem Ajans`ın Batman Bölgesi sanatçılarından Özcan Atsat ise, “Bunu yapan tüm zalimleri ve mürtedleri kınıyoruz. Muhammedileri görsünler. Peygamber Efendimiz bize bir miras bıraktı. Biz onun mirasına sahip çıktık. Bir sanatçı olarak malımızla ve canımızla ona kurban olmaya hazırız. Tüm kâfirleri kınıyorum ve Allah`ın laneti zalimlerin üzerine olsun.” sözlerini kullandı.

“Peygamberimizi her şeyin üstünde tutuyoruz”

Amed `in her zamanki gibi Peygamberine sahip çıktığını ve bunu ispatladığını aktaran Özlem Ajans Diyarbakır sanatçısı (Bilal) Nezir Güler de, “Bizler Peygamberimize yapılan hakareti kabul etmeyiz. Biz onu her şeyin üstünden tutarız. Amed yine görevini yerine getirdi. Bu meydan büyük bir kalabalıkla coşuyor. Bu düşünce özgürlüğü değildir. O dergi Yahudiler üzerine bir karikatür yayılıyor ama yapanı kovuyorlar ama Müslümanlara hakaret yapanları kovmuyorlar. Bu dergiyi finanse edenler de Yahudilerdir” şeklinde duygularını dile getirdi.

“Peygamberimize kimse dokunamaz”

Peygamber Efendimizin göz nuru olduğunu ve bunu küfrün bilmesi gerektiğini ifade eden Özlem Ajans Bingöl bölgesi sanatçılarından Hikmet Kıyançiçek,  "Şüphe bile etmeden canımızı ona veririz. Onlar Peygamberimize hakaret ederek bizi küçük düşüremezler. Bütün peygamberler bizim için aynı değere sahiptir. Bugün buraya Fransa`daki dergiyi lanetlemeye geldik. İnşaallah bu oradaki zalimlere bir gözdağı olur. Bizim her şeyimize dokudular. Ama bizim Peygamber Efendimize asla dokunamazlar. Ona dokunulduğu gibi hiç gözümüzü kırpmadan onun yolunda yürüyeceğiz ve canımızı feda edeceğiz. Tüm değerlerimize kıydılar ama söz konusu Peygamberimiz olunca bu göz ardı edilemez” ifadelerini kullandı.

“Hepimiz yekvücut olmalıyız”

Müslümanların bu tür hakaretlere karşı asla sessiz kalmaması gerektiğini aktaran Özlem Ajans Batman sanatçılarından Mustafa Altıntop,“Ümmetin içinde olduğu hal yüzünden sesiz kalındı. Peygamberimize ve İslam`a yapılan hakaret hiç bir zaman sesiz kalınmaması lazım. En gür bir şekilde cevap verilmesi lazım. Bütün Müslümanlar Kur'an ve Sünnet etrafında hepimiz yekvücut olmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Bu hakaretleri asla kabul edemeyiz”

Bu günleri gördüğü için Allaha hamd ettiğini söyleyen Özlem Ajans Bingöl sanatçılarından Burhanettin Ceba da, “Bu hakaretleri şiddetle kınıyoruz. Bu kalabalık gösterdi ki Muhammedi sevda her yere yayılacaktır. Bu halk Müslümanlara hakareti asla kabul etmez. Tüm Cemaatlere ve İslami STK`larla bir araya gelmek en güzel cevap olur. Allah herkesten razı olsun ve Peygamber Efendimize hakaret eden o diller kesilsin” şeklinde duygularını ifade etti.  (Hamza Adıyaman-Ali Fidancı/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir