• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
Ceylanpınar Devlet Hastanesinden akılcı ilaç kullanımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlaçların israf edilmemesi ve doğru zamanda kullanılması konusunda Ceylanpınar halkını bilinçlendirmek amacıyla,  Ceylanpınar Devlet Hastanesi girişinde stant açıldı. Stanttı ziyaret eden Ceylanpınarlılara ilaçların doğru kullanımı konusunda el broşürleri dağıtıldı.

İlaçların doğru ve zamanında kullanılması gerektiğini ifade eden hastane dahiliye Uzmanı Doktor Yılmaz Sözücan” Dünya sağlık örgütünün yaptığı araştırmalara göre, ilaçların yarısından fazlası gereksiz kullanılmaktadır. Ülkemizde bu durum biraz daha fazla, ilaçların ülkemizde en çok gereksiz ilaç türleri arasında antibiyotikler ilk sırada yer almaktadır. Ülkemizde antibiyotikler en çok gribal türü hastalıklarda kullanılmaktadır. Aslında soğuk algınlığında antibiyotiklerin yeri yoktur. Ancak ağır enfeksiyon vakalarında kullanılabilir. Hastalardan ricamız hekimlerine danışmadan ve komşu tavsiye üzerine ilaç kullanmasınlar.” dedi.

Hastane Baştabip Yardımcısı Doktor  Nezih Burak Alptürk ,se  “ Bizler,  Ceylanpınar Devlet Hastanesi yönetimi olarak sağlık personellerimiz ile birlikte periyodik olarak ilçe halkına yönelik sağlık hizmetlerimiz aralıksız devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.

Akılcı ilaç kullanımı konusunda açılan statta görev yapan diğer sağlık personellerinden Sağlık Hizmetleri Müdürü Osman Demir, Hastane Müdürü Seyfettin Ekin, Sağlık Hizmetleri Müdür Yardımcısı Kader Öz ve diğer sağlık personelleri gün boyunca stantta görev yaparak vatandaşları doğru kullanımı konusunda bilgilendirdiler. (Mustafa Kaynak –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir