• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
HÜDA PAR tam kadro Peygambere Saygı mitingindeydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da yayım yapan Charlie Hebdo adlı mizah dergisinin İslam Peygamber`i Hz. Muhammed`e (S.A.V) yayımladığı karikatürle hakaret etmesine bir tepki de siyasetçilerden geldi.

Peygamber Sevdalıları Diyarbakır İl Koordinatörlüğü`nün Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda düzenlediği Peygamber`e Saygı Mitingi`ne katılan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) yetkilileri, İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirmelerde bulundu.

İslam`ın kutsallarına yapılan saldırıların kabul edilemeyeceğini belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, basın özgürlüğünün sınırlarının belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Yapıcıoğlu: Kış mevsimine rağmen görkemli bir miting oldu

Hz. Peygamber`e (S.A.V) olan sevdalarını göstermek için Peygamber`e Saygı Mitingi`ne katıldıklarını söyleyen Yapıcıoğlu, “Kış mevsimine rağmen çok görkemli bir miting oldu. Diyarbakır, Peygamberine sahip çıkarak farkını gösterdi. Biz de Peygambere olan sevdamızı göstermek için onlara katkı verdik. İslam âleminde tüm Müslümanlar Peygamberine sahip çıkarsa kimse Hz. Peygamber`e hakaret edemez. Yahudilerin aleyhine bir tek cümleyi işten kovulma sebebi olarak gösteren dergi, İslam`a hakareti ifade özgürlüğü olarak değerlendiriyor. Milyarlarca insanın saygı duyduğu ve kutsal saydığı Peygamberimize en küçük bir saygısızlığa tahammül edemeyiz.” dedi.

“Avrupa ülkeleri, İslam`a yapılan hakaretleri suç kapsamında değerlendirmeli”

Avrupa ülkelerinin İslam`a ve kutsallarına yönelik hakaretleri suç kapsamında ele alması gerektiğini ifade eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Yılmaz, “Bu miting, Hz. Muhammed`e yapılan hakarete, Batı dünyası ve haçlı zihniyetine verilen bir cevaptır. Peygamber Sevdalıları Platformunu tebrik ediyorum.  2006 yılından beri Peygambere yönelik, onun adının yücelmesi, sevgi ile muhabbetinin büyümesi için güzel etkinlikler yapıyor.  Biz de bu çağrıya uyduk, destek amaçlı olarak buraya geldik. Avrupa ülkelerinin de İslam`a ve İslam`ın kutsallarına yönelik hakaretleri suç kapsamına alması ve engellemesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Muhammedi sevgi ortadadır”

HÜDA PAR Genel Kurul Üyesi Emin Güneş ise, “Muhammedi sevgi ortadadır. Heyecan doluyuz. Bizim kalplerimizin doktorlarına el atanlar hassasiyetimizi anlasınlar.  Eğer onlar İslam`ı hakkıyla anlasa, iman etmemeleri mümkün olmaz. Bu insanları çoluk çocuklarıyla yola getiren Muhammedi sevgiden gelen bir şeydir.  Neler yapabileceğimizi görsünler. Her bir saldırıları kendi tuzaklarına düşmekle sonuçlanıyor.  Bunlar ecdatlarından ibret alsınlar. Muhammediler vuruldukça ve kırıldıkça büyüyorlar. İnşallah yeniden o altın çağlara doğru gideceğiz. Avrupa hızla çöküntüye gidiyor. Biz onların da hastalıkların şifa olacağız. İslam tüm bu hastalıkların mimarıdır.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir