• DOLAR 32.585
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2526.605
  • ...
Diyarbakır Peygamber`ine sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da yayım yapan Charlie Hebdo adlı mizah dergisinin İslam Peygamberi Hz. Muhammed`e (S.A.V) yayımladığı karikatürle hakaret etmesi, Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Peygamber`e Saygı Mitingi`yle lanetlendi.

Programın başlamasına saatler kala onbinlerin alana akmasıyla dolan İstasyon Meydanı, 100 binlerce Peygamber sevdalısının katılımıyla düzenlenen mitingde Peygamberine sahip çıktığını bir kez daha gösterdi.

Molla Mehdi Yalçın`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Beşir Şimşek, İslam düşmanlarının Hz. Peygamber`in (S.A.V) insanlığa getirdiği iman nurunu hiçbir zaman söndüremeyeceğini söyledi.

“Bu nur gün be gün daha ileri gidecektir”

Hz. Peygamber`e (S.A.V) biatlerini yenilemek için bir araya geldiklerini söyleyen Molla Şimşek, “Bizler canımızla, malımızla bu zalimlere karşı sesimizi yükselterek onlara karşı rıza göstermediğimizi ilan ediyoruz. Bunlar, İslam`ı itibarsız yapmak için İslam`ı insanların arasından çıkarmaya çalışıyorlar. İslam Avrupa`da her gün daha ileri gittiği için mukaddesatımıza hakaret edip Peygamberimize saldırıyorlar. Paris`e gidip onlarla kol kola olanlar, vallahi siz Muhammedi`leri korkutamazsınız. Hayatımızla Peygamber`e sahip çıkmalıyız ve ayrılıklardan vazgeçmeliyiz. Bu nedenle tüm Müslümanların seferberlik yapması gerekir. Ey İslam`ın düşmanları, korkun. Vallahi siz bu nuru söndüremeyeceksiniz. Allah`ın izniyle gün be gün bu nur daha ileri gidecektir.” dedi.

“Allah Resulüne yapılan saldırıları asla kabul etmeyiz”

Allah resulüne yapılan saldırıları hiçbir zaman kabullenmeyeceklerini dile getiren Molla Osman Teyfur ise yaptığı Türkçe yaptığı konuşmada, “Allah ve Resulü, biz Müslümanlar için nefislerimizden önceliklidir. Şahsımıza dil uzatırsanız Allah için affedebiliriz ama Allah Resulüne yapacağınız saldırıları asla kabul etmeyiz. Hiç kimsenin fikir özgürlüğü adı altında İslami değerlere hakaret etmesinin hakkı yoktur. Allah Resulüne yardım etmek zorundayız. İki dünyada kurtuluşumuz buna bağlıdır. Bugün bütün insanlığa diyoruz ki; bu zalimlerin, bu müfsitlerin sözlerine kanmayın. Onun insanlığa getirdiği değerler etrafında toplanalım.” şeklinde konuştu.  

‘Biji Biji Hizbullah` sloganlarıyla istasyon meydanı inledi

Özlem Ajans sanatçılarının okuduğu ilahilerle devam eden miting, sık sık atılan tekbirler, çekilen salavatlarla coştu. Miting anında onbinlerin, ‘Biji Biji Hizbullah` sloganları atması ise dikkatlerden kaçmadı.  (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir