• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Kadının örtünmesi islami bir kimliktir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Eğitim Bir-Sen Şubesi Kadın Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Tesettür meselesi Kur'an'ın doğrudan dört dolaylı pek çok ayetinde geçtiği gibi hadislerde de çokça yeri olan İslam`ın apaçık bir sembolü olduğunu belirterek İslam`da örtünme konusunda ortaya konan ölçülerin yanında, yaşayan ilahi dinlerde örtünmeyi emreden ve çıplaklığı yasaklar.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, “Örtü, Müslüman kadını bir yandan modernizem karşı korurken, bir yandan da onun İslamiyet`e sadakatini simgelemektedir. Aynı şekilde Hıristiyan toplumunda başörtüsü, asırlar boyu bir kadının evli olduğunun bir sembolü olarak değerlendirilir. Hıristiyan kadınların kiliseye girerken başlarını örtmeleri, Allah`a karşı duyulan bir saygının ifadesi olarak algılanmaktadır.”vurgusunda bulundu.

Batıcılar için kadının kamusal alanda görünür olması toplumsal ilerlemenin koşulu olduğunua dikkat çekilerek, “İslam için mahremiyet `in yıkılması anlamına gelmekte ve toplumda ahlaki bozulmaya yol açmasından endişe edilmektedir. Örtünerek dişiliğini saklayabilen kadın, dışarıya çıksa da Müslüman kimliğini güvence altına alabilmekte, böylece modernizmin batılı kadın imajına karşı çıktığını ifade ederek, sisteme karşı başkaldırısını yinelemektedir.”denildi.

“İslam kadını özgürleştiren yeğene inanç sistemidir”

Açıklama son olarak, "Kadının kimliğini kaybetmesine karşıyız örtünme İslam toplumunda kadının en önemli kimliğidir. Kimliğini kaybeden batı toplumlarındaki kadın, erkek hegemonyası altında ezilmiş durumdadır. İslam kadını özgürleştiren yeğene inanç sistemidir. Çünkü kadına ait bir kimlik oluşturmuş ve yaşatmasına zemin hazırlamıştır. Kadını görünür kılmış ve toplumda ayrı ve saygın bir yerinin olduğunun göstermiştir.” ifadeleri kaydedildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir