• DOLAR 32.53
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2485.522
  • ...
Filistin destekli lisede karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin destekli yaptırılan okul yapılış hikâyesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Okul ilk defa bir eğitim ve öğretim dönemini geride bıraktı.

Dönemin başarılı geçtiğini söyleyen okul müdiresi Gülseren Erden; ‘` Okulumuz 2011 Van depreminden sonra yapılmaya başlandı. Depremden sonra Filistin halkı Van`a yardım etmek istedi. Ama biliyorsunuz ki savaşan ve oldukça mağdur bir toplum. Bunun için Ankara`da bir organizasyona gittiler. Dönemin devlet başkanın eşi Emine Abbas, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanın eşi Emine Erdoğan birlikte Ankara`da bir otelde davet düzenlediler. Bu davette toplanan yardımlarla, bu okulun temeli atıldı. 2011`de temeller atılmıştı, 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde de okul eğitim faaliyetine başladı. Biz Milli Eğitime bağlı Anadolu İmam Hatip Lisesi formatında açılan bir okuluz`` dedi.

Okulun müdür yardımcılarından Kutbettin Gümüş ise ilk dönemin başarısı hakkında, ‘`Aşağıda yapmış olduğumuz toplantıda başarı belgesi alan öğrencilerimiz oldu. Çok sayıda başarı
belgesi vardı, belge alamayan öğrencilerimizin de çoğu zayıfsız geçti” ifadelerine yer verdi.

‘`Öğrencilerin tümünün kız olması bizim için avantaj``
Okul Müdür Yardımcısı Gümüş daha sonra; ‘`Öğrencilerin tümünün kız olması avantaj ama pedagojik açıdan bakarsanız, farklı şeyler söylenebilir. Kimisi karma eğitimden yana, kimisi karma eğitimden yana değil. Ama biz öğrencilerimizin kız olmasından memnunuz.  Şimdi biz bir Fen lisesine bakarsak; karma eğitimi daha iyi, Fen lisesindeki eğitimi buradaki eğitim ile kıyaslayamayız. Yani karma ve ya karma olmama durumu, başarıyı tek başına getirmez`` ifadelerini kullandı.

Lisede ilk defa bir ilk dönemi geride bırakan okul öğrencilerinden Gurbet Seyhan; ‘`Lise hayatımızın ilk dönemi bizim için çok başarılı geçti. Çoğu zaman özürde olabilir, tatsız durumlarda yaşanabilir. Ama bundan sonra derslerimize daha iyi çalışacağız daha gayret edeceğiz. Tabi şuan derslerimiz iyi gidiyor. Bu başarımız da karnemize yansıdı. Bu başarımızı Öğretmenimizin gayretleri ile hafta sonu kursların verilmesine borçluyuz`` şeklinde duygularını paylaştı.

‘`İmam hatipli olmayı herkese tavsiye ediyorum``
Leyla Yılmaz, adındaki bir diğer öğrenci de; ‘`Bu dönem bizim için iyi geçti. Öğretmenlerimizin katkısıyla ve bizim emeklerimizle bu başarıyı elde ettik. İmam hatipli olmanın bize iki avantajı var. İnsan dilini öğreniyoruz ve diğer yanıyla da geleceğe hazırlanıyoruz. İmam Hatipli olmayı herkese tavsiye ediyorum`` ifadelerine yer vererek duygularını paylaştı.(Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir