• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
Hani İrşad-Der`den `Peygamber`e Saygı Mitingi`ne destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da yayım yapan Charlie Hebdo mizah dergisinin İslam Peygamber`i Hz. Muhammed`e (S.A.V) yayımladığı çirkin karikatürle hakaret etmesine bir tepki de Diyarbakır`ın Hani ilçesinden geldi.

Hani`de yaptığı İslami faaliyetlerle tanınan Hani İrşad Eğitim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad-Der), Hz. Peygamber`e (S.A.V) yapılan karikatürü yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil tarafından yapılan açıklamada, sık sık tekbirler ve salâvatlar getirilerek, ‘Charlie Hebdo Şaşırma Sabrımızı Taşırma`, ‘Öndere Ma Rehbere Ma Ya Rasulallah` gibi pankartlar açıldı.

“Fransa, İslam ülkelerindeki katliamların ortaklarından biridir”

Hz. Muhammed`e (S.A.V) yapılan hakaretin küstahlık olduğunu söyleyen Karavil, “Geçmişi zulümle dolu olan Fransa, İslam ülkelerindeki katliamların ortaklarından biridir. 14 Afrika ülkesinden gelirlerinin yüzde 85`i koloni vergisi adı altında alan Fransa, her yıl bu ülkelerden 500 milyar dolar para alarak halen sömürüyor. İslam ülkelerinde her gün yüzlerce insan öldürülüyor ancak iki yüzlü hümanistlerin hiçbirinin gündemine bile alınmıyor. Fransa`da öldürülen 12 kişi için ise günlerce gündem yapılıp İslam`a hakaret ediliyor. Cizre`de çarşafa hakaret eden ve Kobani bahanesiyle kurban eti dağıtan masum Müslümanları katledenlerle, İslam mukaddesatına saldıranların zihniyeti aynıdır. İsmi cismi her ne olursa olsun bu zihniyettekileri kınıyor ve lanetliyoruz. Ayrıca Diyarbakır`da düzenlenecek ‘Peygamber`e Saygı Mitingi`ne destek verdiğimizi de belirtmek istiyoruz.” dedi.

Açıklama, Molla Nihat Çam`ın yaptığı dua ile sona erdi.  (Hamza Adiyaman-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir