• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
GTO, yanan tekstil atölyesinde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangında zarar gören tekstil atölyesinde incelemelerde bulunan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın nedeniyle üzgün olduklarını belirterek, hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Yangının neden çıktığıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade eden Bartık, ilk belirlemelere göre yangının sigara izmariti veya elektrik kontağından çıktığı yönünde yorumların yapıldığını ifade etti.

Konuyla polisin detaylı olarak araştırma yaptığını aktaran Bartık, güvenlik koşulları anlamında çok kötü olmamasına rağmen yangının engellenememiş olmasına üzüldüklerini vurguladı.

Bartık, yangında ölenlerin Suriyeli olduğu hatırlatılması üzerine şunları kaydetti: "Biliyorsunuz GTO olarak Suriyelilerin çalışma izni konusunu her ortamda gündeme getiriyoruz. Bu kentte çok sayıda Suriyeli varken, ister istemez kayıtdışı çalışıyorlar. Bu ülkemiz ve şehrimiz için zararlı bir durum. Bu olaydan ders çıkarıp bir an önce Suriyelilerin çalışma izinlerini çıkarmamız gerekiyor." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir