• DOLAR 32.502
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2477.513
  • ...
`Eğitimde amaç, faydalı bir nesil yetiştirmektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de 60 bin 478 öğrenci karne aldı. Düzenlenen karne töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “Bugün 60 bin 474 öğrencimiz karne alma heyecanı yaşadılar. Burada önemli olan yavrularımızın okulda kazandıkları alışkanlıkları evde de devam etmeleridir. İlimizde son yıllarda fiziki anlama ilave olarak eğitimin kalitesinde de ciddi bir artış söz konusu ki eğitimde amaç, insanlara zarar vermeyen bir nesil yetiştirmektir.” şeklinde konuştu.

2014-2015 eğitim öğretim döneminin birinci yarıyılı bugün sona erdi. Bingöl genelinde 60 bin 478 öğrenci karne aldığı yarıyılda ilk dönem yapılan törenle son buldu. Merkez Sarıçiçek Köyü Şeker Pancarı İlkokulunda gerçekleşen törene Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı katıldı. Törende karne alan öğrencilere karnelerini veren Şimşek ve Sarı, öğrencilerin tatili dolu dolu geçirmeleri tavsiyelerinde bulundu.

Vali Yardımcısı Şimşek, Bingöl`de eğitim alanında yaşanan fiziki yükselişin yanında eğitim seviyesinde de ciddi oranda yükseliş olduğunu söyledi.

Eğitim seviyesinde görülen bu yükselişin ileriki zamanlarda daha da artmasının beklendiğini belirten Şimşek, “Sınavlardaki başarılarımız, eğitimimizin daha kaliteli hale gelmesi bizleri mutlu ediyor. Başlanan yatırımlarda fiziksel ortam bakımından bizleri ciddi olarak rahatlattı. İnşallah yeni planlamalarla birlikte sınıf başına düşen öğrenci sayımız mümkün olan seviyeye çekmeyi planlıyoruz.” dedi.

“Eğitimde amaç, insanlara zarar vermeyen bir nesil yetiştirmektir”

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı ise, öğrencilere okulda elde ettikleri alışkanlıklarını evde de sürdürmelerini söyledi. Tatilin dinlenme olarak algılanmaması gerektiğini de belirten Sarı, “Bugün 60 bin 474 öğrencimiz karne alma heyecanı yaşadılar. Önemli olan çocuklarımızın tatili iyi değerlendirebilmeleridir. Tatil denildiği zaman kitabı, okumayı bir kenara bırakıp, tamamen dinlenme, tamamen televizyon izleme şeklinde algılıyor. Burada önemli olan yavrularımızın okulda kazandıkları alışkanlıkları evde de devam etmeleridir. İlimizde son yıllarda fiziki anlama ilave olarak eğitimin kalitesinde de ciddi bir artış söz konusu ki eğitimde amaç, insanlara zarar vermeyen bir nesil yetiştirmektir.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir