• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
Gaziantep`teki Suriyeli çocuklar karne aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep`e sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, eğitim alabilmeleri için kendilerine tahsis edilen Şahinbey Hürriyet Ortaokulunda karne aldı. Öğrenciler, karnelerini Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Müftü Yardımcısı Şaban Kondi, Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri ve öğretmenlerinin elinden aldı.

“İnsanın eğitimi kendisiyle gittiği yere gider”

Suriyeli ailelerin çocuklarının, her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak eğitimlerini üstlendiklerini belirten Müftü Çelik, “Suriyeli öğrencilerimiz bu iki yıldır Gaziantep`teki okullarda eğitimlerini görüyorlar. Bu yılda eğitimleri devam etti. Bu gün karne heyecanı yaşayacaklar kendi topraklarından uzaklarda, biz de istedik ki onları sevindirelim. Bu güzel günlerinde onları yalnız bırakmayalım. Toplam olarak Gaziantep ve Nizip`te yaklaşık 5 bin civarında öğrenci eğitim alıyor. Diyanet Vakfımızın, Şanlıurfa, Kilis ve Kahramanmaraş gibi illerde katkı sağladığı, okullarda eğitimlerini alıyorlar. Biz eğitimin özellikle bir nesil için önemli olduğunu düşünüyoruz. Aldığımız hava kadar, yediğimiz ve içtiğimiz kadar eğitimde önemlidir. Bu çocuklarımız için bu eğitim geleceğe bir yatırımdır. Belki bir kısmı burada kalır veya kalmaz bilemeyiz. Fakat insanların eğitimi kendileriyle birlikte gider. İnsanın eğitimi kendisiyle gittiği yere gider.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen törende bir kız çocuğunun ülkesindeki savaşı anlatan bir ezgi okuması duygulu anların yaşanmasına vesile olurken, Kur`an-ı Kerim eğitimi gören bir erkek çocuğu ise, Yasin-i Şerif okudu.

Öğrencilere karnelerini dağıtılmasının ardından Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriyeli öğrencilere kışlık bot ayakkabı yardımında bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir