• DOLAR 32.572
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2438.004
  • ...
Türkiye`nin en büyük çadır kentine Pazar günü alımlar başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 32 bin kişinin barına bileceği çadırkentin basına tanıtımı, bugün AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay tarafından yapıldı. Tanıtım programına, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi de katıldı. 32 bin kişilik çadır kente alımların pazar gününden itibaren başlayacağı belirtildi.

Dev çadır kentte çamaşırların yıkanması için çamaşır odaları da oluşturuldu. Çadır kentte kalacak mülteciler için kurulan 100 çamaşırhanede toplam Bin 500 adet çamaşır makinası bulunuyor. Elektriklerin kesilme ihtimaline karşılık da önlem alan AFAD, kesinti olma durumunda jeneratörler devreye girecek.

Çadır kentle ilgili açıklama yapan AFAD Başkanı Fuat Oktay,çadır kentin tüm eksiklerini bitirmeyi hedeflediklerini belirterek Pazar gününden itibaren alımlara başlanılacağını söyledi.

Suruç`ta kurulan yeni çadır kentin su ihtiyacını karşılamak için Suruç`ta su arıtma tesislerini kurduklarını ifade eden Oktay, “Atatürk Barajından kanallardan alacağımız suyu, su arıtma tesisinde arıttıktan sonra çadır kente vereceğiz. Ayrıca, çadır kentin atık suyu için aynı şekilde arıtma tesisi kurduk. Bu atık sular arıtıldıktan sonra tarlalarda sulama amaçlı kullanılacak. Bu kadar çevre dostu bir arıtma tesisinden bahsediyoruz.” şeklinde konuştu.

Çadır kentte yapımı devam eden 10 bin kişilik okulun son aşamaya geldiğini belirten Oktay, hastalar için iki mobil hastane ile beraber, altı tane polikliniğin kurulduğunu söyledi.

Belediyelerin çadırlarında kalan mültecilerin sorunlar yaşadıkları duyumunu aldıklarını ifade eden Oktay, kendisine ‘Belediyelerin çadırları kaldırılırsa bu çadır kent yeterli gelecek mi?` sorusuna da şöyle cevap verdi: “Şu an çadır kentimiz yeterli kapasitededir. AFAD olarak ileriye dönük tüm önlemlerimizi almışız. Bu konuda hiç kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Şu an bizim için en önemli olay şu dışarıda kalarak barınma, yiyecek, giyecek sorunu yaşayan kardeşlerimizin durumudur.”dedi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir