• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
O vekil CHP`den istifa etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz CHP`den istifa etti. İstifa dilekçesini Meclis Başkanlığı ve CHP Grup yönetimine gönderen Cengiz gerekçesine ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Ercan Cengiz dört bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu`na seçilen dört CHP`li üyeden biriydi. Meclis Soruşturma Komisyonu`nun çalışmaları sırasında Cengiz diğer CHP`li üyeler tarafından "Rıza Sarraf`ın Meclis`te dinlenmesi yerine alt komisyonun İstanbul`a gidip Sarraf dahil bazı isimlerle görüşmesine ve Sarraf`ın tanıklıktan çekilmesine sessiz kaldığı" gerekçesiyle eleştirilmişti.

Meclis`te Cengiz`in yeni bir siyasi oluşum olan Merkez Parti saflarına katılabileceği de konuşulanlar arasında.

Cengiz bu eleştirilerin ardından Soruşturma Komisyonu üyeliğinden istifa etti, Cengiz`in yerine Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü komisyonda görevlendirildi. Ercan Cengiz`in istifasıyla CHP`nin sandalye sayısı 127`e düştü.

ERCAN CENGİZ KİMDİR?

Ercan Cengiz, 7 Haziran 1957'de Erzurum Aşkale'de doğdu. Savcı olan Cengiz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Çeşitli yerlerde Cumhuriyet Savcılığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı yaptı. Son olarak Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulundu.

CHP'NİN VEKİL SAYISI BİR EKSİLDİ

İstifa sonrası CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 127'den 126'ya düşmüş oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir