• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vanlılardan peygambere hakarete sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Peygamber Sevdalıları Platformu Van Koordinatörlüğü, Cuma Namazının ardından Hz. Ömer Camii önünde düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla Fransa'da peygambere hakaret içerikli karikatür yayınlayan Charlie Hepdo dergisi ve destekçilerini kınadı.

Halk tarafından büyük destek verildiği protestoda konuşan M. Ali Arpa, son yıllarda dünyanın dört bir tarafında küresel emperyalizm sonucu kanları akıtılan, toprakları işgal edilen İslam ümmetinin, bu kez de batı dünyasında virüs gibi yayılan islamofobi ile karşı karşıya bırakıldığına dikkat çekti.

Kendi topraklarında mülteci durumuna düşürülen Müslümanların, dünyaya insanlık dersi vermeye çalışan batı tarafından en temel haklarından yoksun bırakıldığını belirten Arpa, "Müslümanların camileri ateşe verilmekte, çarşaflı bacılarımız ve sakallarından dolayı mümin kardeşlerimiz, alışveriş merkezlerine, lokantalara alınmamakta, çocuklarımız okullarda baskıya maruz kalmakta ve en temel hakları olan İslami eğitim noktasında kısıtlanmaktadırlar. Soruyoruz! Sözde ey çağdaş ve özgür batı! Senin özgürlükten kastın sadece ahlaksızlık ve İslam karşıtlığına ses çıkarmamak mı?” diye konuştu.

"Anamız babamız sana feda olsun"

Charlie Hebdo dergisi yayınladığı karikatürlerle 1,5 milyar Müslüman`ın mukaddesatına saldırdığını ifade eden Arpa,“Ashabının seni koruduğu gibi koruyacağımızı ve seni canımızdan, anne babamızdan ve çoluk çocuğumuzdan daha çok sevdiğimizi ve yapılacak saldırıları asla kabul etmeyeceğimizi buradan bütün dünyaya tekrar tekrar ilan ediyoruz." dedi.

Basın açıklaması Fransa bayrağının yakılmasının ardından Levent Dalgın'ın yaptığı dua ile son buldu. (Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir