• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ASPİM çalışanlarına ilkyardım eğitimi verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Tabipler Derneği IMC yetkilileri, Şanlıurfa Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde çalışan 45 sosyal çalışmacıya Mültecilere psikolojik ilk yardımın nasıl yapılması gerektiği konusunda eğitim verdi.

Programın açılış konuşmasını Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol yaptı. Demirkol, Suriye’de meydana gelen kargaşalardan dolayı Türkiye'ye gelen misafirlerimiz için ilk geldikleri günden itibaren İl Müdürlüğü olarak yoğun bir psiko destek sağlamak anlamında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Suriyelilere yönelik ilimizde konuşlanan Uluslararası STK’lar da bu anlamda psiko destek unsurları olarak kentte Suriyelilere yönelik çalışmalarını yapmaktalar. İlimizde görev yapan Ulusal ve Uluslararası STK’ların psiko-sosyal destek vermelerini koordine etmek amacıyla zaman zaman onlarla bir araya gelip toplantılar icra ettiklerini söyledi.

Demirkol, Uluslararası bir STK olan Tabipler Derneğinin de Şanlıurfa’da Suriyelilere yönelik çalışmalarını yürütmekte olduğunu söyleyerek, “Bu Derneğin tecrübeli psikologları bugün Aile ve Sosyal Politikalara bağlı olan İl Müdürlüğümüzün meslek elemanlarına yönelik olarak iki günlük psiko sosyal destek unsurları nasıl sağlanır, savaş psikolojisi adını verdiğimiz özellikle savaştan etkilenmiş olan mağdur kesimlere yönelik olarak psikolojik tedavi ve tedbirler neler olabilir gibi eğitimi kurgulamış durumdalar. Bu çalışmamızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yine alandaki çalışmalarımız bu tür eğitimlerimizle çok daha kaliteli, hızlı bir şekilde devam edecektir” dedi.

Vali yardımcısı Aylin Kırcı Duman ise, "Bugün çok güzel bir faaliyet için bir araya gelmiş bulunmaktayız. 2011 yılından beri Suriyelilere yönelik çok önemli faaliyetler yürütülmektedir. Başta AFAD olmak tüm kamu kurum kuruluşlarımız hem kamplarda hem kamp dışında kalan misafirlerimize yönelik sorunları ve onlara yönelik tüm sorunlarla alakalı valiliğimiz olarak koordine etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

İki gün sürecek olan eğitim programının açılışına Vali yardımcısı Aylin Duman Kırcı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Murat Demirkol, İl Müdür yardımcıları ve sosyal çalışmacı personel katıldı. (Sedat Kuşulay- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir