• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Midyat Belediyesi DEDAŞ hizmet binasını mühürledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bahçelievler Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş DEDAŞ Midyat İşletme Şefliğine gelen belediye yetkilileri, şirketin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığı gerekçesi ile binayı mühürledi.

Zabıta ekip amiri Mahmut Araz, hizmet binasının mühürlenme nedenine dair ,“Midyat Belediyesi`ne bağlı zabıta ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, DEDAŞ Midyat İşletme Şefliğine ait işyerinin, ‘İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı` almadan faaliyet gösterdiği tespit edilmiştir. Bunun üzerine 5393 belediye kanununun 9207 sayılı yönetmeliğinin 6 maddesine istinaden kapatmaya yönelik önlem aldık. Dört aydır da bu işyeri ikazlarımıza rağmen ruhsatı almadı. O yüzden şu anda mühürlüyoruz. Hizmet binasını İşyeri ruhsatı alınıncaya kadar kapattık.” ifadelerine yer verdi.

Daha önce Beyazsu mevkiinden gelen ve ilçeye su pompalayan tesisin elektriği, biriken borç yüzünden DEDAŞ tarafından kesildiği için Midyat`ın dört gündür susuz kaldığı öğrenildi. Hizmet binasının mühürlenmesinin altında yatan asıl nedenin DEDAŞ`ın su pompalama tesisinin elektriğini kesmesi olduğu iddia ediliyor.

(Adnan Oğuz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir