• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
DÜ Mardin'de gençlerle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Programa Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, vali yardımcıları, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ahmet Ağırakça, Gazeteciler Cemiyeti ve çok sayıda kurum ve kuruluş katılım gösterdi.

Dicle Üniversitesi Kariyer Merkezini temsil eden Uzm. Abdullatif Tuncay, “Sosyal Medya ve Kullanımı” adlı bir sunum gerçekleştirdi. Sosyal Medyanın günümüz Türkiye'sinde ve dünyasında önemli bir yer edindiğine değinen Tuncay, bilinçli bir şekilde kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğine de vurgu yaptı.

 Gençlerin meslek seçimlerinde, kariyerlerine etki edecek olan medyanın nasıl daha sağlıklı ve etkili bir şekilde kullanılması gerektiğinin altının çizen Tuncay, çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Özellikle yeni mezun adayların iş hayatına başlamadan önce sosyal medya hesaplarını sağlıklı bir şekilde güncellemeleri gerektiğinin altını çizen Tuncay, işe alım süreçlerinde şirketlerin, İnsan kaynakları departmanlarının işe yerleştirme yaparken sosyal medyayı nasıl önemsediklerini belirterek, gençlerin bu hususta daha fazla özen göstermeleri gerektiğini belirtti.

Tuncay, ayrıca sosyal medya kullanımı, etkileri ve sonuçları ile medyada algı yaratma gibi birçok konuya da açıklık getirerek renkli bir sunum gerçekleştirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir