• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Suriyeli öğrenciler de karne sevincini yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle aileleriyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli çocuklar, Mardin'de eğitim gördükleri Turizm ve Otelcilik Lisesi’nin ek binasında karne heyecanı yaşadı.

Merkezde 325 öğrenciye eğitim veriliyor

Suriyeli 19 öğretmenin kendi müfredatlarına uygun 325 öğrenciye eğitim verdiği merkezdeki törende konuşan Mardin Vali Vekili Ali İkram Tuna, Mardin'de 180 binden fazla Suriyeliyi misafir ettiklerini dile getirdi.

Üçüncü kampın çalışmaları sürüyor

Mardin'de 2 tane kampın bulunduğunu ve 3’üncü kampın çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Tuna, "Suriyeliler için isteyen bütün kardeşlerimizi kamplarımızda ağırlıyoruz. Yine kamp dışında kalan Suriyeli kardeşlerimiz için de birçok yardımda bulunuyoruz.” dedi.  

Vali Vekili Tuna’dan yeni okul müjdesi

Eğitim gören öğrencileri de ikinci dönemde yeni bir okula taşıyacaklarını anlatan Tuna, “İkinci dönemde bizim vatandaşlarımızın okuduğu Atatürk İlköğretim Okulu'nda sıcak, temiz, güzel ve nezih bir ortamda eğitim görecekler. Bugüne kadar hem öğretmenlerimizin ücretleri hem de servis ücretleri konusunda yardım ettik. Bundan sonra da yardımlarımız olursa biz de çok mutlu oluruz.” diye konuştu.

Türkçe de öğrenecekler

Milli Eğitim Müdür Vekili Vasi Ete ise eğitim merkezinde Suriyeli 325 öğrenciye eğitim verildiğini söyledi. Ete, ikinci dönemde yeni okulda eğitim alacak Suriyeli çocukların Türkçeyi de öğreneceğini belirtti.

Tüm öğrenciler e-okul sistemine kaydedildi

Tüm öğrencileri e-okul sistemi üzerinde kayıt altına aldıklarını belirten Ete, “Mardin geneli bine yakın öğrencimizi resmi olarak kayıt altına aldık. Bu süreç hızla ilerliyor. Bu okulda ikinci dönemde daha merkezi bir yerde eğitim hayatına devam edecek.” dedi.

Eksik kalan eğitimi burada tamamlıyoruz

Okulun Arapça öğretmeni Ahmet Tevfik de okulda 3 yıldır görev yaptığını söyleyerek, “Suriye'de 4 yıldır savaş devam ediyor. Bu yüzden eğitim eksik kaldı. Eksik kalan eğitimi burada tamamlıyoruz. Buna vesile olan Türkiye’ye teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Her şey çok güzel

Karnesini alan öğrenci Sefa Eyyu de eğitim görmenin mutluluğu yaşadıklarını anlattı. Eyyu, "Her şeyimizi Suriye'de bıraktık. Burada bizimle çok ilgilendiler. Bize her şeyi verdiler. Ev verdiler, okulu emanet ettiler. Her şey çok güzel... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve valimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Suriyeli çocuklara karneleri verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir