• DOLAR 32.514
  • EURO 34.594
  • ALTIN 2504.141
  • ...

Adana Yüreğir ilçe Belediyesi KOSGEB ile yapılan anlaşma sonucunda Şubat ayı içerisinde KOSGEB onaylı ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ başlatıyor. Kendi işini kurmak isteyen girişimciye 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası faizsiz geri ödemeli banka kredisi olmak üzere 100 bin liralık destek verilecek.

Yüreğir Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile yürütülen proje kapsamında Şubat ayı içerisinde başlatılacak olan girişimcilik kursu ile ilk etapta 30 girişimci kendi işyerini kurma imkânına kavuşacak. 10 gün sürecek ve toplamda 70 saat verilecek ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin ardından iş planı hazırlamalarına destek olarak girişimcilere 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası faizsiz geri ödemeli banka kredisi olmak üzere 100 bin liralık destek verilecek. İlk etapta 30 kişi için başlatılan girişimcilik kursları KOSGEB ile yapılacak görüşmelerin ardından süreçle birlikte devam edecek.

16 Şubat’ta başlayacak proje ile ilgili bilgi veren Yüreğir Belediyesi Başkanı Mahmut Çelikcan, “Yaklaşık 6 yılda hizmete açtığımız 11 adet Kültür Evimiz ve Yüreğir Kültür Merkezimizde 68 branşta 800’e yakın kursta verdiğimiz eğitimlerin yanı sıra KOSGEB onaylı ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kurslarımız Şubat ayı içerisinde Yüreğir Kültür Merkezimizde başlıyor. Kültür Evlerimizdeki meslek edindirme kurslarından eğitim alan kursiyerlerimizin de katılabileceği projemizden ilk etapta 30 girişimcimiz faydalanacak. Projemizle birlikte hem girişimcimiz hayallerindeki işyerini kurma imkânına kavuşacak, hem de Adana’mız kazanacak. İstihdama büyük katkı sağlayacak projemiz süreçle birlikte devam edecek.” şeklinde konuştu.

Kursa Nasıl Başvurulur?

KOSGEB hibesi ile iş kurmak isteyen girişimci adaylarının 5 Şubat 2015 tarihine kadar Yüreğir Kültür Merkezi’ne başvurarak talep formu doldurmaları gerekiyor. Katılımcılar herhangi bir ücret ödemeyecek. (İLKHA)