• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Batman`da 170 bin öğrenci karne sevinci yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Eylül 2014'te başlayan eğitim-öğretim yılının ilk dönemi bu gün verilen karneler ile sona erdi. Bu gün başlayacak yarıyıl tatili 9 Şubat Pazartesi sona erecek. Batman`da ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okuyan 170 bin öğrenci karne aldı. 9 Şubat Pazartesi günü başlayacak olan ikinci yarıyıl 12 Haziran Cuma günü bitecek ve yaz tatiline girilecek.  

Batman`da Yunus Emre İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne törenine Batman Valisi Azmi Çelik, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, bazı kurum müdürleri ve okul öğretmenleri katılarak öğrencilere karne dağıttı.

Karne töreni nedeniyle yaptığı açıklamada İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, “Bugün bizim için çok önemlidir. Dört aylık bir çalışmanın emeğine ara ürünü diyebiliriz. Yarıyıl dönümü bugün öğrencilerimizle karne alma sevincini yaşadık. Öğrencilerimiz yarıyıl tatilinde de öğrenmeleri gerektiğini, kitap okumaları gerektiğini biliyorlar. Bizde onların evlerinde çalıştıkları süre içerisinde okullarını hazırlayacağız. Onlar için daha güzel mekânlar haline getireceğiz. İkinci dönem için sabırsızlıkla öğrencilerimizi bekleyeceğiz. Şimdiden onlara iyi tatiller diliyorum. Sevgili öğrencilerimizin, tatil zamanlarını iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.” dedi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir