• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızıltepe`de 66 bin öğrenci karne aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Kızıltepe ilçesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılının yarıyılı tamamlandı. İlçede 232 okulda eğitim öğretim gören 65 bin 712 öğrenci ilk dönem karnelerini aldı.

İlçe merkezindeki Cumhuriyet İlk/Ortaokulunda düzenlenen karne törenine Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende öğrencilere karnelerini takdim eden Kaymakam Ermiş, “Karne günleri sizler için bir bayram. Tabi karne aldıktan sonra belki bazılarının yüzünde tebessüm artacak bazılarının ise azalacak. Karne  notları; çocukların kişilik notları değil bir defa bunu unutmamak lazım. Karne notları sadece çocuklarımızın ödevlerini yaptığının, gayret ve çalışkanlıklarının göstergesi. Karnesinde düşük not olan çocuklarımız anne babalarının yani sizlerin desteğiyle her zaman düzeltebilirler. 15 günlük tatil içerisinde özellikle dersleri zayıf olan öğrencilerimizle biraz daha ilgilenirsek notlarının düzeltilmesini sağlarız. Asla çocuklarımıza kızmayalım, çocuklarımız korkuyla evlerine gelmesinler.” tavsiyesinde bulundu.

Çocuklara da seslenen Kaymakam Ermiş, “Karne sizin ne kadar iyi bir insan olduğunuzu göstermez veya tersi de bunun için geçerli. Karnenizin zayıf olması sizin kötü bir insan olduğunun anlamına gelmez. Önünüzde 15 günlük bir tatil var. Tatilde bol, bol uyuyacaksınız. Bol bol oynayacaksınız ama en az birer kitap okuyun ve günde en az bir saat derslerinizi tekrar edin.” dedi.

Programda, TEOG sınavında dereceye giren Cumhuriyet Okulundaki 20 öğrenciye de çeşitli hediyeler verildi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir