• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
Adana`dan Suriye`ye 3. yardım TIR`ı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`dan Suriye`ye bir tır dolusu insani yardım malzemesi gönderildi. Adana`da bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları, Suriye`de savaştan etkilenen bölgelere,  insani yardım malzemelerinden oluşan  3.TIR`ını gönderdi.

Gönderilen insani yardım malzemeleri hakkında İlke Haber Ajansı`na  konuşan Mahmut Eraslan, son  TIR ile beraber 3. TIR`ı gönderdiklerini belirterek ‘` Adana Mülteci Gönüllüleri olarak bir araya geldik. Şu ana kadar iki kamyon gönderdik bizzat biz de gittik ve iki gün önce Suriye`de idik. Suriye`de yardımları dağıtım yaptığımız bölgelerde gıda ağırlıklı yarım gerektiğini gördük. Çünkü Suriye`de fırınlar ve işyerleri vurulduğu için, gıda konusunda sıkıntı var.`` dedi.

Göndeerilen TIR`ın içinde yatak, yorgan, battaniye, halı, kilim, kıyafet ve ayakkabı olduğunu, bundan sonra üç ay boyunca yardımların sürekli devam edeceğini, bundan sonra gönderilecek yardımların gıda ağırlıklı olacağını belirterek hayır sahiplerine seslenen  Eraslan, ‘` Bu vesile ile bütün iş adamlarımıza seslenmek istiyorum, daha çok gıda yardımı bekliyoruz. Çünkü Suriye`de fırınlar ve iş yerleri vurulduğu için, gıda konusunda sıkıntı var. İnşallah desteklerinizi bekliyoruz`` ifadelerini kullandı. (İLKHA)                          

Bu haberler de ilginizi çekebilir