• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
EMİTT`e Diyarbakır çıkarması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi'nde yapılacak olan ve  22-25 Ocak tarihleri arasında ziyarete açılacak dünyanın en büyük 5`inci turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 71 ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını açtı.

 

Diyarbakır`dan Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ve bazı ilçe başkanları, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ile temsil edilen Diyarbakır fuarın ilgi odağı oldu.

 “Diyarbakır`ın kendini tanıtması için fuar önemli bir fırsat”

Fuarla ilgili görüşlerini belirten DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar; aralarında Güney Kürdistan`ın da bulunduğu yaklaşık 70 ülkenin katılım sağladığı fuarın kentin tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.

Sayar, 12 bin yıllık geçmişe sahip Diyarbakır`ın, inanç ve kültür turizmi açısından çok zengin olduğunu, ancak yeterince bilinmeyen bu değerlerin bu fuarlarda karşılık bulabileceğini söyledi.

 “Fuar UNESCO Dünya listesine dâhil olmamıza katkı sağlayacaktır”

Kent dinamikleriyle birlikte açtıkları stantta kentin tarihini, kültürünü, turizm verilerini, mutfağını tanıttıklarını anımsatan Sayar, “Dünya teknolojik gelişmelerle birlikte küçücük bir köye dönmüş durumda. Özellikle bu tip fuarlar birçok kesimin de katılımından dolayı barışa da katkı sağlamakta. İnsanların, diyaloglarıyla, birbirleriyle kontak kurmalarıyla birbirini daha iyi tanımalarına imkân sağlıyor. Bu vesileyle bu fuarın UNESCO Dünya Miras Listesi için katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” diye konuştu

 

Güney Kürdistan standının yanı sıra Trabzon, Ordu, Ağrı, Bitlis, Adıyaman, Antep, Mardin, Hakkâri, Malatya, Iğdır, Kırşehir, Van stantlarını ziyaret eden ticaret ve sanayi odası heyeti,  buradaki vali ve belediye başkanlarıyla sohbet etti. Ziyaretler sonrası Hasanpaşa Hanı`nın maketi olarak tasarlanan Diyarbakır standına gelen DTSO heyeti Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile birlikte standa gelen konukları ağırladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir