• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Hamas, Nadir Savafita`ya Düzenlenen Kaçırma Girişimini Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), hareketin Tubas'taki liderlerinden Nadir Savafita'nın dün akşam maruz kaldığı kaçırılma girişimini kınadı.

Hamas Hareketi, bugün (22 Ocak Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Savafita'ya düzenlenen kaçırma girişiminden tamamen Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin sorumlu olduğunu söyledi.

Savafita'ya düzenlenen kaçırma girişiminin güvenlik birimlerinin daha önce gerçekleştirdiği kaçırma olaylarından çok az bir farkı olduğunu ve güvenlik birimlerinin hukuka aykırı eylemlerine görünüşte hukuk kılıfı giydirdiklerini belirten Hamas Hareketi, suç çeteleri gibi davranan güvenlik birimlerinin keyfi tavırlarıyla siyasi nedenlerle mücahitlerin peşine düşerek ve işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonu yaparak Genel İstihbarat ve Koruyucu Güvenlik birimleri tarafından yönetilen bir terör havası oluşturduğunu ifade etti.

Bu saldırının Hamas liderlerine düzenlenmiş ilk saldırı olmadığına dikkat çeken Hamas Hareketi, Batı Yaka'da Filistin halkının liderlerine yüzlerce saldırı düzenlendiğini ve hepsinin de kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirildiğinin iddia edildiğini söyledi.

Hamas Hareketi, "Bu kadar çok olayı kimliği belirsiz kişiler yapıyorsa, bu yapanın ve soruşturanın aynı kişiler olduğunu gösterir" dedi.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir