• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Tasalı`dan `Peygambere Sadakat` çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paris`te küstah Charlie Hebdo dergisi  tarafından İslam`ın kutsallarına yönelik gerçekleştirilen hakaret ve saldırılara tüm İslam dünyasından tepkiler gelmeye devam ediyor. Pek çok İslam ülkesinde devasa mitinglerle protesto edilen saldırı ve hakaretlere, Türkiye`de de ciddi bir öfke var. Bu bağlamda genel merkezi Diyarbakır`da bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu, yarın gerçekleştireceği mitingle yapılan hakarete tepki, Efendimize olan sadakati de göstermeye hazırlanıyor.

Türkiye genelinde birçok ilden destek ve katılım taleplerinin olduğu mitinge bir destekte Hür Dava Partisi Bingöl İl Başkanlığı`ndan geldi. HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Tasalı, yaptığı açıklamada, “Peygamberimize ve İslam`a yapılan çirkin saldırı ve hakaretlere karşı Efendimize olan sadakatimizi göstermek adına, tüm Bingöl halkımızı 24 Ocak 2015 Cumartesi günü mitinge destek ve katılımda bulunmaya çağırıyorum.” dedi.  

Tüm halkın mitingi sahiplenmesi gerektiğini belirten Tasalı, “Fransa`da Charlie Hebdo dergisi düşünce ve ifade özgürlüğü adı altında İslam`a ve O`nun Aziz Peygamberine yönelik hakaret içerikli karikatürler yayınlayarak, Avrupa`daki İslamofobyaya davetiye çıkardı. Bu tür yayın organlarının İslam düşmanı bazı odaklarca kullanıldığının muhtemel olduğunu ve bir yönüyle halkların ve gençlerin Avrupa`daki İslami uyanışları ve yönelişleri sabote etmek amacı taşıdığı aşikârdır” şeklinde konuştu.

“Kutsal değerlere hakaretlere yasaklar getirilmelidir”

Dini değerlere hakaretin hiçbir zaman basın ve düşünce özgürlüğü kapsamında görülemeyeceğini belirten Tasalı, “Dini değerlere hakaretin basın ve düşünce özgürlüğü kapsamında görülemeyeceği düşüncesinin vicdan sahibi akademisyenler, politikacı ve düşünce adamları vasıtasıyla dile getirilmesi memnuniyet vericidir. Avrupa`da olsun veya dünyanın herhangi bir bölgesinde dini değerlere ve Peygamber Efendimize yönelik hakaret ve saldırıları fikir özgürlüğü kapsamından çıkarıp, bir an önce yasal düzenlemeler yapmalıdır. Şayet batı bu tür yayınlara yönelik yasal önlemler almazsa, Avrupa`da gelişme eğilimi gösteren İslam karşıtı çevrelere cesaret verecek ve Müslümanlar olduğu kadar batı  da bunlardan ziyadesiyle zarar görecektir. Sadece Batı değil tüm dünya, Fransa`daki olaylardan dersler çıkarmalı, inanç ve kutsal değerlere yönelik hakaretlere her yerde yasaklar getirilmelidir. Batıda meydana gelen bu densizliği fırsat bilenler, Türkiye`de bazı çevrelerin İslam`a ve Müslümanlara duyduğu kin ve nefreti otaya koymak için cesaret almaktadırlar. Bu tür kesimlerin Peygamber Efendimiz ile ilgili küstah karikatürleri bazı yayın organlarında yayınlama girişiminde bulunmalarını, Müslümanları tahrik etme ve provokasyona zemin hazırlama gayreti olarak değerlendiriyoruz. Halkımızı bu alçakça saldırılar karşısında Peygamber Efendimize sahip çıkmaya ve milyonluk gösteriler yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Peygambere Saygı Mitingine Davet

Açıklamasının son kısmında Bingöl halkına mitinge gereken destek ve katılımda bulunmaları çağrısı yapan Tasalı, “Bu kapsamda Peygamber sevdalıları Platformu tarafından 24 Ocak Cumartesi günü saat 12.00` de Diyarbakır İstasyon Meydanında yapılacak olan “Peygambere Saygı Mitingine ”tüm halkımızı davet ediyoruz.”şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir