• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
Zirai ilaç bayi toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile özel bir firma tarafından Yeni İl Kültür MerkeziKonferans Salonunda çiftçilere yönelik Zirai İlaç Bayi Toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Bitki sağlığı olmadan insan sağlığının olmayacağını belirterek,“Bu nedenle bitki sağlığına önem vermeliyiz.Zirai mücadele olmadan zirai üretim olmaz. Bu nedenle zirai mücadeleyi iyi planlamalıyız. Bu bakımdan sezon öncesi yapılan bu toplantı önemlidir. Tarla faresinde gözle görünür bir artış var. Bu nedenle zehirli buğday hazırlandı ve çiftçilerimizin istifadesine sunulmuştur. Lütfen tarla faresi ile mücadeleye başlayınız.Septoria son yıllarda yaygın olarak görülmeye başladı. Hububat ürünlerimizin zarar görmemesi için septoria ile mücadele etmemiz gerekiyor.Ekin kambur böceği (zabrus) ile mücadele için mutlaka tohum ilaçlanması yapılmalıdır.” dedi.

Son yıllarda mısır alanlarının arttığını ifade eden Kiyas,“Mısır hastalık zararları ile mücadele için lütfen ziraatçı arkadaşlarla beraber hareket edilmesi gerekir.2014 yılı MGD/TAD icmalleri pazartesi gününden itibaren köy muhtarlıklarında askıya çıkıyor. Lütfen icmalleri kontrol ediniz. Amacımız Batman çiftçisinin bir an önce desteklerini almasıdır. MGD/TAD icmalerinden sonra pirim destek icmalleri (hububat, baklagil, pamuk ve mısır) askıya çıkacaktır. Yem bitkileri destek çabaları da tamamlanmıştır. Bu konudaki askıların da çiftçilerimiz tarafından kontrol edilmesi önemlidir.Lütfen tüm çiftçilerimiz, alacakları destek paralarını kendileri kontrol etsin. Bizleri hiçbir çiftçimizin mağdur olmasını istemeyiz. Ürünün bereketli kazancınız olsun.” diye konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir