• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Erdoğan, Gülen okullarının kapatılmasını istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn ile düzenlediği ortak basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülen hareketinin Afrika`daki okullarının durumuna ilişkin,  “MGK olarak bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden, legal görünüm altındaki illegal örgütlere yönelik tavsiye kararımızı hükümetimize bildirdik. Hükümetimiz de bu tavsiye kararımızı Bakanlar Kurulu kararı olarak çıkarttı. Bakanlar Kurulu kararı olarak çıktıktan sonra yeni bir süreç başladı. Bu süreç artık paralel devlet yapılanmasının Millî Güvenlik Siyaset Belgesi`ne girmesi anlamındadır. Artık bu örgüte karşı, ki ülkemizde bu inceliği fark etmeden hala bunlara ‘cemaat` diyenler var, mücadelemiz kararlı şekilde sürmektedir, sürecektir.” ifadelerini kullandı.

Etiyopya Hükümetinden, Gülen okullarının kapatılmasını istediğini belirten Erdoğan, “Gittiğimiz ülkelerde devlet, hükümet başkanlarıyla gerek şahsım gerekse Başbakanımız, bakanlarımız, bunların konumunu anlatmak suretiyle, buraların kapatılmasını ve buralarda bunların vermekte olduğu hizmeti Millî Eğitim Bakanlığımız vasıtasıyla verebileceğimizi kendilerine söylüyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı da buna yönelik çalışmalarını şu anda tamamlamak üzere. Ekonomik olarak da Ekonomi Bakanlığımıza bağlı olan DEİK, sivil toplum kuruluşlarımızın bir çatı kuruluşudur, bu çatı kuruluşumuz uluslararası anlamda çok daha aktif görev üstlenmek suretiyle bu görevi ifa edecektir. Gerek fuar gerekse bu ilişkilerin düzenlemesinde DEİK bu boşluğa fırsat vermeden çalışmalarını sürdürmektedir. Nitekim bugün de burada DEİK`in organizasyonunda iş forumunu yapacağız” dedi.

Türkiye`nin, Etiyopya`nın uygulandığı kalkınma planına vereceği katkı konusundaki soruya da Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkede Türk firmalarının önlerinin açılması halinde gerekli adımları atacağını, Türkiye Devleti olarak da iş adamlarının her zaman yanında yer alacaklarını söyledi. Türk firmasına arazi tahsisi yapıldığını ve firmanın, tarım alanında başarılı çalışmalar yapabileceği projeler hazırladığını kaydeden Erdoğan, “Etiyopya`daki 2015-2020 yılları arasındaki büyüme değişim planıyla ilgili girişimcilerimiz her şeye hazır. Sanayi bölgeleriyle her türlü iş birliğine Türkiye olarak hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Şu anda Etiyopya 50 bin megavatlık su hacmine sahip, burada üretilecek elektrik enerjisi için Türk girişimciler adımlar atacak, görüşmelere başlayacaktır” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir