• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
Elektrik hatlarındaki patlamalar halkı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havaların mevsim normalinin üzerinde seyrettiği Batman’da, yer altındaki elektrik hatlarında yaşanan patlamalar ve yanan trafolar elektrik kesintilerine yol açarken halk mağdur oluyor.

Önceki gece şehir merkezindeki 12 mahalleyi besleyen şehir-13 yer altı gerilim hattının 3 farklı yerinde farklı zaman dilimlerinde 3 patlama yaşandı. Akşam saatlerinde birinci yer altı patlağı yapılan tamiratla mahallelere enerji verilmeye başlandıktan kısa bir süre sonra ikinci ve üçüncü patlamalar yaşandı. Patlakları tamir etmeye çalışan ekiplerin çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdü.

Yetkililer, yer altı ana hatlarındaki patlakların aşırı yüklenmeden kaynaklandığını belirterek, vatandaşların elektrik kullanımında duyarlı olmalarını istediler. Çalışmaları yerinde takip eden EDAŞ İl  Müdürü Murat Dursun ve Şebeke İşletme Müdürü Hüseyin Argunhan, vatandaşların mağdur olmamaları için çalıştıklarını belirterek,  şehir-13 ana hattı üzerinde bulunan mahallelere dönüşümlü olarak elektrik vermek zorunda kaldıklarını ifade ettiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir