• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
Batman'da engellilere bilgisayar kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Ortopedik Engelliler Derneği ve İŞKUR işbirliğiyle engellilere yönelik bilgisayar kursu açılacağı bildirildi. 26 Ocak tarihinde başlayacak bilgisayar kursunun 3 ay boyunca devam edeceği kaydedildi.

Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay, derneklerinin İŞKUR kanalıyla bilgisayar, bakım ve onarım kursu açacağını belirterek, “Derneğimize üye ortopedik engelli 20 kişi, bu kursa devam edecek. Bu kurslardan engelliler  günde 20 TL alacaklar. Bu projemiz yaklaşık 52 bin TL’ye mal oldu. Daha önce derneğimiz halı, kilim, ipek halı kurslarını vermişti. Şimdi de bu kursumuza başlıyoruz. Amaç üyelerimizi meslek sahibi yapmak ve bir nebze de olsa maddi kazanç sağlamaktır. Bundan sonra da engellilere yönelik kurslarımız devam edecek.” dedi.

Kursa katılmak isteyen engelliler de duygularını dile getirerek, böylesi bir kursun açılmasının kendileri için çok iyi olduğunu kaydettiler. Engelliler, “Bu sayede hem meslek öğreneceğiz ve hem de az da olsa biraz gelir elde edeceğiz.” dediler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir