• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Suyu olmayan mahallesi sakinleri su istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eyyubi’ye ilçesine bağlı Selçuklu Mahallesi'nde suyun yetersiz olmasından dolayı yüksek yerde yapılmış olan evlere su gitmediğinden dolayı mahalleliler su dinamosu kullanmak zorunda kalıyorlar. Bazı yerlerde su borularının çekilmesine rağmen yine de sular gelmiyor.

Duruma tepki gösteren Selçuklu Mahallesi sakinleri, yetkililerin sorunlarına çözüm bulmasını istedi. Su aboneliklerinin bulanmasına ve su boruları döşenmiş olmasına rağmen suların bir türlü gelmediğini dile getirerek suların gelememesinden dolayı sıkıntılar yaşadıklarını belirttiler.

Mahalleye hiçbir hizmetin gelmemesinden dolayı mağdur durumda olduklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Abdulselim Bayındur, “Su yok, yol yok, yaz aylarında ilaçlama falan yapılmıyor. Belediye aracını bizzat ben durdurdum, ‘Kardeşim gelin bu taraftan da geçin ilaçlayın’ dedim, görevli bana; “kardeşim biz buradan geçemiyoruz” dedi. Neden geçemiyorsunuz diye sordum, “Biz parke taşı olan yerlerden başka yeri ilaçlayamıyoruz ancak buraya kadar yetkimiz var” dedi. Madem Belediye bize bu arsaları sattı, peki neden suyumuzu getirmiyorlar, bizim hakkımız yok mu bizim de suya ihtiyacımız var. Yetkililer sesimiz duysun.” dedi.

“Abonelik var fakat su yok”

Beş yıldan beri mahalleye taşındığını ve bu süre içerisinde suların gelmediğini ifade eden Bayındur, Fakkıbaba döneminde muhtarla birlikte Belediyeye başvurduk, bizden abone olmamızı istedi. Abonemiz var fakat bir şey yapan yok su buraya kadar basmıyor buna bir an önce bir çözüm bulunması gerekiyor. Bir köyün görüntüsü bile mahallemizin görüntüsünden güzeldir. Biz park-bahçe istemiyoruz yolumuz da yok, çöp konteynırı dahi yok, çöplerimizi boş arsalara dökmek zorunda kalıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Suyun gelme gücünün zayıf olmasından dolayı yüksek yerlere yapılmış olan evlere su ulaşamadığından elektrikle suyu evlerine götürdüklerini ifade eden mahalle sakinlerinden İbrahim Halil Yapıcı da, “Aşağı mahalleden suyu dinamo ile çekiyorum. Suya aşırı elektrik harcadığım için suya yansıyacak olan fatura elektriğe yansıyor. Bu eve girdiğim seneden buyana abonemi de yaptırmışım saatim yerinde boş boş duruyor fakat yıllardır buraya su çekilmiyor. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Oy zamanlarında belediye başkanı adayları mahallemize gelip dolaşıyorlar, seçimler bittikten sonra kimseyi göremiyoruz. Kimse halimizi görmüyor, rezilliği biz çekiyoruz, sesimiz duyup bize yardım etmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

“Mahalleye hiçbir hizmet getirilmedi”

Üç yıldır mahallede ikamet ettiğini fakat belediye tarafından kendilerine hiçbir hizmetin gelmediğini ifade eden Abdülkerim Kakaç, “Belediye bu mahalleye ne bir ulaşım sağlayabildi ne de düzgün bir içme suyu ulaştıramadı. Bir köy bile bizim mahallemizden daha bakımlıdır. Belediye buranın parsellerini satıyor, imar alıyor fakat bir hizmet yok. Büyükşehir Belediyesine başvurduk, Eyyübiye Belediyesine başvurduk bir şey yapan yok. Daha dün gittim, ŞUSKİ özelleştirme yapmış ve bir müteahhide vermiş." şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir