• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...
DEDAŞ elektrikleri kesince Çermikliler susuz kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (DEDAŞ), Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki belediyelerin borçlarını gerekçe göstererek bu belediyelere ait birçok kurumun elektriğini kesti. İçme suyu şebekelerini besleyen su kuyularının elektriklerinin kesilmesi ise en çok ilçe halkını mağdur etti. Elektrikleri kesilen kuyulardan ilçeye su verilemeyince vatandaşlar susuz kaldı.

DEDAŞ ile belediyeler arasındaki borç meselesi yüzünden mağdur olduklarını belirten Çermikliler duruma isyan etti. Su ihtiyaçlarını su kaynaklarından karşılamak zorunda kaldıklarını ifade eden Sefa Gül, “3 gündür sular akmıyor. Evimizde su kalmayınca, su şişelerini mahalle çeşmesinden doldurup ihtiyacımızı karşılıyoruz. Vatandaşlar, su sorunuyla karşı karşıya. Yetkililerden biran önce bu sorunu çözüm bulmasını istiyoruz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Şebeke sularının kesilmesi üzerine çok sıkıntı çektiklerini belirten Hava Kocaağaç, “Günlerdir musluklarımızdan su akmıyor. Mutfakta bulaşıklar birikmiş. Banyo ve lavaboda kullanacak su yok. Ahırda hayvanlarımız susuz. Mahallemizde bulunan çeşmeden su taşıyarak sıkıntımızı gidermeye çalışıyorum. Artık bu aksiliklere son verilsin. Sonuçta olan biz vatandaşlara oluyor.” dedi. “Mehmet Akarsu – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir