• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
'Gençlerde Farkındalık Oluşturma Bilinci' konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birlik Vakfı Ağrı Şubesi ve Genç Birlik Ağrı Şubesi tarafından düzenlenen “Dost Meclisi” toplantılarının ilki gerçekleştirildi. Toplantıya konuk olan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı ve Yardımcı Doçent Dr. Mehmet Teyfur, ‘Gençlerde Farkındalık Oluşturma Bilinci’ konulu bir konferans verdi.

Programda konuşan Teyfur, “Biz, bilinçli bir toplumda yaşarsak, bilinç de oluşur. İnsanların zihni, uyarıcılar ile besleniyor. Günlük hayatımızdaki fizyolojik ihtiyaçlar da, zihnimizin gerektiği uyarıcılar ile beslenmesi gerekiyor. Bunlarda uyarıcılardan geçer. Sağlıklı bir uyarıcı almayan bir zihin, işleme mekanizmasını ortaya koyamaz. Beyinle ilgili ilk araştırma, sara nöbetleri geçiren kadınlarda ilk yapılan araştırmalara göre, beynin sağ tarafı ile sol tarafı bir birinin çapraz tarafına yoğun derecede uyarı gönderiyor. Bu uyarıları kesmek amacıyla her iki taraftaki beyinlerin arasında uyarı mekanizmasını önlemişler. Ama bakmışlar ki kadının bir tarafı hareket etmiyor. O zaman anlaşılmış ki beyinlerin her bir bölümü çapraz tarafına hükmediyor. ” dedi.

Gençlik Merkezi konferans salonunda gerçekleşen konferansın son bölümünde soru-cevap bölümüne geçildi, ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir