• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
Nizipli esnaf, batının ikiyüzlülüğüne tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa’da Charlie Hebdo dergisinin yayınladığı karikatürler ve bu dergi için devlet başkanlarının gerçekleştirdiği yürüyüşe, Gaziantep’in Nizip ilçesindeki esnaf tepki gösterdi.

Tepkisini dile getiren Nizipli esnaf Bayram Korkmaz, “Fransa’da öldürülen kişiler için yürüyen dünya liderlerine, başta İsrail Başbakanı Netenyahu olmak üzere onlara bir çift sözüm var. O katilin kirli elleriyle oraya gitmesini esefle karşılıyorum. Dünya da milyonlarca müslüman kadın, çocuk, yaşlı ve genç öldürülürken sesini çıkaramayan dünya liderleri; Peygamberimize hakaret eden kişiler öldürülünce hepsi bir araya geliyorlar. Soruyoruz! Neden bunca müslüman öldürülürken yürümediniz ve dostluk mesajı vermediniz. Batının ikiyüzlülüğüne inanmıyorum. Müslümanların müslümanlardan başka dostu yoktur.” dedi.

Başka bir esnaf Mehmet Güleç ise Peygamber efendimize hakaretin özgürlük olmadığını dile getirerek; “Fransa’daki olaylara baktığımızda dünyanın ikiyüzlülüğü ortaya çıkıyor. Başta Suriye, Myanmar ve Filistin’deki ölen müslümanları görmemezlikten gelmek büyük bir adaletsizliktir. Ayrıca ölen 12 kişi için bu kadar insan ayaklanıyorsa, ölen milyonlarca müslüman için bütün dünyanın ayaklanması gerekirdi.” ifadelerinde bulundu.

İlçe esnafından Mehmet Yılmaz’da Fransa’da yürüyen liderlerin geçmişlerine bakılması gerektiğini söyleyerek “Yürüyen liderlerin geçmişlerinde müslümanların gözyaşı, hainlik ve yapılan katliamlar var. Bizde buradan bunu kınıyoruz. Müslümanların arık birleşmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

Pide fırını işleten Sadık Erdoğan, yürüyüşe geçenlerin öncelikle kendi ellerindeki kanı temizlemeleri gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Öldürülen kişiler için ayaklanan dünya liderlerinin önce kendi geçmişlerine bakmaları gerekir çünkü geçmişlerinde müslümanların kanı var. Müslümanlar öldürülürken ses çıkarmayanlar, Peygamber efendimize hakaret edenler öldürülünce hepsi birleşiyor. Bu ‘küfür tek millettir’ sözünü bizlere hatırlatıyor.”  (Bayram Çakar – İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir