• DOLAR 32.518
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2418.961
  • ...
Batman'da öğrencilere trafik eğitim verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında Batman Valiliği Koordinesinde her gün trafik içerisine yer alan öğrencilere eğitim verildi.

Vatandaşa trafik duyarlılığı kazandırmak ve trafik kurallarının sadece araç sürücüleri için değil herkes için var olduğu bilincinin yerleştirilmesi amacıyla 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının 1. Döneminde Batman genelindeki okullarda eğitici trafik polislerince eğitim verildi.

Trafik polisleri: Emniyet kemerinin önemi, trafik ışık ve levhalarına uyma, okul servis araçlarında yapılması gereken hal ve hareketler, kavşaklarda güvenli geçiş yöntemleri,Araç sürücülerinin seyir halinde iken cep telefonu ile görüşme yapmalarının sakıncaları gibi konuların daha verimli anlatılmasına yönelik olarak örnek sunum, video ve canlandırma teknikleri ile eğitimler verildi.

2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının 2. Döneminde de Batman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü öğrencilerde trafik bilincini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla eğitim faaliyetlerine devam edeceği açıklandı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir