• DOLAR 32.582
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2416.345
  • ...
'Batı bilinçli bir şekilde İslam'ın kutsallarına saldırıyor'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransız Charlie Hebdo dergisinin Peygamberimize yaptığı hakarete bir tepki de Kahramanmaraş Çağlayancerit İlçe Müftüsü Âdem Bozkurt’tan geldi. Yapılan karikatürün bir saygısızlık olduğunu belirten Müftü Bozkurt, batı dünyasının bilinçli bir şekilde İslam’ın kutsallarına saldırdığını, bu çirkin hakaretler ile bir algı oluşturmaya çalıştığını ifade etti.

Batının öncelikle kendi yaptığı yanlışları ve katliamlara bakması gerektiğini belirten Müftü Bozkurt, “Batı dünyası bilinçli bir şekilde İslam’ın kutsallarına saldırmaktadır. Bu hakaretler ile bir algı oluşturmaya çalışmaktadır. İslam dini nasıl ki kendisi dışındaki dinleri kutsal ve değerlerine Müslümanların saygılı olması emrediyorsa aynı bu şekilde batı dünyası da İslam’ın kutsal ve değerlerine dil uzatmamalıdır. Elbette bizler şiddetin her türlüsüne karşıyız. Fakat burada batı bir de kendi geçmişine bakmalıdır. Kendi yanlışlarını görmeyerek,  Müslümanlara yüklenerek ve Müslümanların kutsallarına dil uzatarak Müslümanlar üzerinden psikolojik bir baskı oluşturmaya çalışıyor. Müslümanları sürekli kendi hedeflerine alarak dünya kamuoyunun da Müslümanları şiddet yanlısı olarak yansıtmaya çalışıyorlar.” dedi.

“Dinimizi ve değerlerimizi daha iyi sahiplenmeliyiz”

İfade özgürlüğünün, bir başkasının değerlerine saygısızlık etme hakkı olmadığını ifade eden Bozkurt, “Kimse, bir başkasının dinine, dini değerlerine, özellikle tüm insanlara rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’e (SAV) çirkin bir söz söyleme hakkına sahip değildir. Burada biz Müslümanlara da iş düşmektedir. Bizler yapacağımız tüm hareketlerimize dikkat etmeliyiz. Bu saldırı ve saldırılar karşısında daha duyarlı olmalıyız. Tepkilerimizi yapılması gereken şekilde vermeliyiz. Tepki verirken İslam düşmanlarının ve fırsatçıların ekmeğine yağ sürecek tavır ve hareketlerden sakınmalıyız. Bu tür saldırı ve hakaretlerden kendimize ders çıkartıp dinimize daha sıkı sarılmalıyız. Müslümanların inanç ve düşüncelerine karşı yapılan bu saldırılara karşı peygamberimizi ve dinini hakkıyla öğrenip sahip çıkmalıyız. Dinimizi ve değerlerimizi daha iyi sahiplenmeliyiz.” tavsiyesinde bulundu.

Müslümanların medya ayağını iyi kullanması gerektiğini belirten Müftü Bozkurt, “Yine burada medyanın ne kadar güçlü olduğunu müşahede etmekteyiz. Batı şuan yaptığı tüm saldırıları medya üzerinden yapmaktadır. Medya üzerinden Müslümanlar üzerinden bir algı oluşturmaktadır. Bu noktada Müslümanlar daha duyarlı olmalıdır. Bu hakaret medya yoluyla yapıldı. Bu yüzden Müslümanların medya ayağını iyi kullanması gerekir. Elbette ki Müslümanların buna karşı bir tepkileri olacaktır.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir