• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
'Kertenkele' dizisine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özel bir televizyon kanalında yayınlandığı tarihten bugüne kadar gelen tepkilere aldırış etmeden imamların değerlerine hakaret etmekte ısrar eden Kertenkele dizisine sert tepki gösteren Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, “Kertenkele ifsada devam ediyor. On bir bölüm geçti hırsız rolüne büründürülen imam düzeleceğine, kara sevdaya tutuldu, âşık oldu, kumar oynadı. Barda dans etti. Sürüngen dizi, rezil dizi. Diyanet İşleri Başkanlığımızdan ve  STK’lardan gelen tepkileri hiç dikkate almayarak aymazlığa, değerlerimizi, din görevlilerimizi aşağılamaya,  devam ediyor” dedi.

Yıllarca Türkiye’de çekilen film ve dizilerde dini değerlerin aşağılandığını fakat çekilen bu son dizide de hakaretlere devam edildiğinin altını çizen Görgülü, dizi ve film sektöründeki İslami değerlere olan tahammülsüzlük hakkında şunları söyledi: “Yıllarca dizi ve filmlerde İslam, İslam’la yoğrulmuş tarihimiz ve kültürümüze ait değerler aşağılandı. İslam’ın değerlerinden olan imamlarımız, tipi bozuk üçkâğıtçı, düzenbaz, sahtekâr, ırz ve namus düşmanı, cahil ve gerici olarak gösterildi. Bunlardan sonuncusu adının da zihniyetine uydurulduğu sürüngen dizi Kertenkele’de hırsız, imam rolüne sokuldu. İmamlığı simgeleyen cübbe ve sarıkla kadınlara bakışlar atıldı, kadınlarla sarmaş dolaş olundu.   Bu zamana kadar dizide dini değerlerimizle ve insanımızın inancıyla dalga geçilmesinden başka bir şey yapılmadı”

Çekilen bunca bölüme rağmen dizide ki imam kılığı üzerinden dini değerlere saldırılmaya devam edildiğini aktaran Görgülü, dizide imamın İslam’a aykırı hareketler içerisinde olduğunu ve buna son verilmediğini ifade etti.

Görgülü son olarak, dini değerlere hakaret içeren bu diziyi şiddetle kınadıklarını ve bu dizinin biran önce yayından kaldırılması gerektiğini vurguladı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir