• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
Çeçen komutana suikast
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kafkasya Emirliği'nin Suriye'de savaşan genel komutanı Emir Selahaddin'in aracına konulan bomba düzeneği akşam saatlerinde infilak ederken bomba patladığında aracında bulunmayan Çeçen komutan   saldırıdan yara almadan kurtuldu.
Saldırıda, Dağıstanlı korumasının hayatını kaybettiği öğrenilirken bombalı düzeneğin araca kimin, nasıl yerleştirildiği bilinmiyor.
Geçtiğimiz haftalarda, Kafkasya'nın Dağıstan bölgesinde bulunan savaşçılardan bir kısmı Kafkasya Emirliği'nden ayrılarak IŞİD'e katıldıklarını açıklamışlardı.
Kafkasya Emiri Ali Ashab Kebekov (Ali Ebu Muhammed) ise yaptığı açıklamada IŞİD'e katılanları beyinsiz olarak nitelendirmişti. Saldırının bu ayrılıkla bir ilgisi olup olmadığı bilinmiyor.
IŞİD ya da Esed Rejimi Yapmış Olabilir
Çeçen komutan Selahaddin, geçtiğimiz aylarda IŞİD'in merkezi konumundaki Rakka kentine gitmiş ve Ahraruş Şam ile Nusret Cephesi adına IŞİD'e ateşkes teklif etmişti.
Ateşkes teklifi IŞİD tarafından reddedilmiş ve IŞİD sahve olarak değerlendirdiği bütün Suriyeli muhaliflerle savaşacağını deklare etmişti.  Saldırının bu açıklamadan ötürü doğrudan IŞİD tarafından ya da Esed rejimi tarafından düzenlenmiş olabileceği düşünülüyor.

Kafkasyalı savaşçıların kuşatma altındaki Halep'in Haritan bölgesinde Esed rejimi kuvvetlerine karşı kuvvetli bir direniş sergilediği ve Suriye'deki tüm İslami gruplarla iyi ilişki içerisinde olduğu biliniyor.
Kafkasya Haber Ajansı

Bu haberler de ilginizi çekebilir