• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Sahte altın satmaya çalışırken yakalandılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in merkez Şahinbey İlçesi`nde sahte altın satmaya çalıştıkları iddia edilen 3 kişi, kuyumcunun dikkati üzere yakalandı. Müşteri gibi içeri giren şahıslardan ikisi kendileri ile birlikte getirdikleri altınları kuyumcuya satmak isterken, kuyumcunun altınların sahte olduğunu anlaması üzerine yakayı ele verdiler.

Olay öğle saatlerinde Vatan Mahallesi 50 numaralı cadde üzerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre öğle saatlerinde 3 kişi Mehmet Demir`in çalıştırdığı kuyumcu dükkânına geldi. Bir kişi kuyumcuya yakın bir yerde aracın içerisinde beklerken, iki kişi müşteri gibi dükkâna girdiler. Yanında getirdikleri sahte kolye altınları satmaya çalıştı.

Altınların sahte olduğunu fark eden kuyumcu Demir, iki kişiyi bir şekilde oyalamaya başladı. Kuyumcu dükkânına bazı tanıdıkların girmesiyle beraber cesaretlenen Demir, çevredeki esnafın desteğiyle şahısları yakalayarak kaçmalarına izin vermedi. Kuyumcu dükkânın ilerisinde gözetmenlik yapan kişi kalabalık bir grubun üzerine geldiğini görünce kaçmaya çalıştı. Kaçmaya çalışan kişi de kısa bir süre sonra çevredeki esnaf tarafından yakalandı.

Kendisine sahte altın kolye satmaya çalışan kişileri yakalayan Mehmet Demir, çevredeki esnafın desteğiyle dolandırıcıların kaçmasına izin vermeyerek, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polisler, sahte altın kolye satmaya çalıştıkları iddia edilen Selim G, Fatih A. ve Osman S.'yi gözaltına aldı. Ayrıca dolandırıcıların kullandığı 46 FT 106 plakalı otomobilde inceleme yapan polis, yakalanan 3 kişiyi ifadelerinin alınması için emniyet müdürlüğüne götürdü.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir