• DOLAR 32.498
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2489.253
  • ...
SON DAKİKA
Kadına yönelik şiddetle mücadele semineri düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Hilton otelinde “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi”  projesi kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Cumhuriyet Baş Savcısı Ramazan Solmaz, Sivil Toplum Temsilcileri, Uzman ekipler ve İlçe Kaymakamlarının katılımıyla kadına yönelik şiddetle mücadele semineri düzenlendi.

Seminerde konuşan Diyarbakır valisi Hüseyin Aksoy, Kadına yönelik şiddetin tüm dünyanın bir sorunu olduğuna dikkat çekti.

“Erkekler de zaman zaman şiddete maruz kalıyor”

Birçok ilde açılan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinin (ŞÖİM)  bir örneğinin de Diyarbakır`da kurulduğunu belirten Vali Aksoy, kurulan bu merkezlerin amacının, şiddete uğrayan insanlara hizmet sunmak olduğunu söyledi.

Şiddete uğrayanların sadece kadınlar olmadığına değinen Vali Aksoy, erkeklerin de zaman zaman şiddete maruz kaldığını belirtti.

Vali Aksoy, “Kadınlara yönelik danışma hizmetleri, psikolojik destek, hukuki destek, tıbbi destek ve meslek edindirme kursları gibi birçok konuda gerekli yardım ve hizmet yapılmaktadır. Şiddete maruz kalan kadınlara yönelik birçok hizmetiyle Kadın Konuk Evi açılmıştır.” şeklinde konuştu.

“Kadın nüfusunun yüzde 13`ünün okuma yazma bilmiyor.”

Diyarbakır nüfusunun 1 milyon 6 yüz bin olduğunu söyleyen Vali Aksoy, bunun yarısının kadın olduğuna değinerek, Diyarbakır`daki 15 yaş üzerindeki kadınların 6 yüz bine yakın olduğunu, bunların yarısının evli olduğunu söyledi.

Vali Aksoy, Kadın nüfusunun yüzde 13`ünün okuma yazma bilmediğini de sözlerine ekledi.

 “Bu sorunda, herkes sorumlu!”

Seminerde bir konuşma yapan Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş ise, kadına yönelik şiddetin toplumun bütün kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ile önlenebilecek, çok boyutlu bir sorun olduğunu söyledi.

Kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğuna da değinen Albay Keleş, bu sorunun sadece kadınlara ait olmadığına ve bu sorunun kaldırılmasında herkesin sorumlu olduğuna vurgu yaptı.

 “15 bine yakın kadın mağdur olmuş.”

Avrupa Birliği Şube Müdürü Jandarma Kurmay Binbaşı Hasan Ali Gider`de yaptığı kısa bilgilendirmede, 2014 yılı içerisinde Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen 14 bine yakın aile içi şiddet olayında 15 bine yakın kadın mağdur olduğunu söyledi.

Gider, Mağdur olanlardan 6 bin 167 kadın hakkında ise tedbir kararı çıkarılmasının sağlandığını söyledi. (M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir