• DOLAR 32.548
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2431.99
  • ...
Mersin`de Onkoloji Hastanesi açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin Üniversitesi, Onkoloji Hastanesinin açılması için adımlar atılmaya başlandı. Mersin Üniversitesi`ne Önkoloji hastanesinin yapılması için iş kadını Aysel Sabuncu üniversiteye bağış yaptı. Bağışla ilgili Mersin Üniversitesi Senato Salonu`nda bir protokol imzalandı. Protokole göre, onkoloji hastanesinin adı 'Aysel Sabuncu Onkoloji Hastanesi' olarak belirlendi. Hastanenin, Çiftlikköy Kampüsü'nde yer alan Sağlık Araştırma Hastanesi'nin batısında yapılması ve bir tüp geçitle ana hastane binasına bağlanması planlandı.

İmza töreninde konuşan Rektör Profesör Doktor Çamsarı, Mersin ve civar ilçelerinde onkoloji hastanesinin olmamasının bu bölge için büyük bir eksiklik olduğunu ifade ederek bu konuda girişimler yaptıklarını söyledi.

Bu girişimlerin sonucunda Aysel Sabuncu ile tanıştıklarını ve bu konuda Sabuncu'nun duyarlılık gösterdiğini aktaran Çamsarı "Aysel Hanım, kanser hastanemiz için yüzümüzü güldürecek seviyede yardımda bulundular. Bu lütuf, bizim için ve bölge için çok önemli bir şey. 8 kişiden birinde göğüs kanserinin görüldüğü, her üç-dört kişiden birinde kanser hastalığının rastlandığı bir ülkede, bölgemizin onkoloji merkezinin olmaması büyük bir eksiklikti" dedi.

Çamsarı, Onkoloji hastanesinin, kadrosu ve cihazlarıyla birlikte 2016 yılının başlarında faaliyete girmiş olacağını ümit ettiklerini söyledi.

Onkoloji Hastanesi`nin yapılması için bağışta bulunan Aysel Sabuncu ise "Antakyalı olmama rağmen Ankara'dan sonra ikinci bir memleketim olarak Mersin'i çok seviyorum. Rektörümüz Ahmet Bey'le tanıştıktan sonra Mersin'e de ufak bir hizmette bulunmak istedim. Eğer buraya katkı sağlayabilirsem kendimi mutlu addedeceğim." şeklinde ifadelere yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir