• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
SGK'dan kamu kurumlarına seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi Hatice Belgin Gençlik merkezi konferans salonunda SGK Bingöl İl Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik “Sosyal Güvenlik Uygulamaları” konulu bir seminer düzenlendi.

Gerçekleştirilen seminer; Sosyal Güvenlik Müfettişi Gökhan Akkaya, Sosyal Güvenlik Denetmeni Ali Aydoğdu, ilgili servis şefleri Abdürrahim Sev ve Sadrettin Yener tarafından verildi.

Seminer, Bingöl il ve ilçelerinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarından yaklaşık 250 personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yapılan seminerde; Kamu kurum ve kuruluşlarının 5510 Sayılı Kanundan kaynaklanan sorumluluk ve yükümlükleri, yükümlülüklerin yerine getirilmemesi veya eksik getirilmesi halinde uygulanan İdari Para Cezalarının (İPC) miktarları, uygulanma usulleri anlatıldı.

Eğitim seminerinde konuşan Sosyal Güvenlik Müfettişi Gökhan Akkaya, kamu kurum ve kuruluşlarının 5510 sayılı Kanundan kaynaklanan sorumluluk ve yükümlüklerinin büyük önem arz ettiğini ve bu yükümlüklerin yerine getirilmemesi halinde Kamu kurum ve kuruluşları ile ilgililere idari yaptırımlar uygulanabileceğini belirtti. Akkaya, mevzuata göre uygulamanın nasıl olması gerektiği hakkında da geniş bilgiler verdi.

Yapılan seminerden duydukları memnuniyeti dile getiren katılımcılar, bu tür bilgilendirme seminerlerinin sık sık yapılmasını istediler.

Katılımcılar tarafından uygulamada yaşanılan sıkıntılar hakkında sorulan soruların cevaplandırılması ardından eğitim semineri sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir