• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...

Aralık 2015’te Bingöl Üniversitesi ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) işbirliği protokolü çerçevesinde, iş dünyasının ihtiyacı olan proje danışmanlık hizmetlerini vermek üzere Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde oluşturulan Proje Ofisinin faaliyetlerine başladığı bildirildi.

Konu hakkında BİNTSO’dan yapılan yazılı açıklamada,  “İlimizdeki işadamlarının ve girişimci adaylarının iş fikirlerini hayata geçirmeleri, yeni iş kurmaları, mevcut iş yerlerinin kapasitelerini artırmalarına yönelik birçok kuruluşun vermiş olduğu maddi desteklerden yeteri kadar faydalanamamaktaydı. Bingöl Üniversitesi ve BİNTSO işbirliği ile kurulan Proje Ofisi işadamlarının proje fikirleri ile Bingöl Üniversitesinin değerli akademisyenlerini bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Bu nedenle proje fikri olanların ve verilecek bu hizmetlerden faydalanmak isteyenlerin,  BİNTSO’ya gelerek Proje Ofisine ön başvuru formu doldurmaları gerekmektedir.” denildi.

Ön başvurusu yapılan projeler hakkında şu bilgilere yer verildi:

-Bingöl Üniversitesi ve Bingöl TSO birlikteliği ile oluşturulan “Proje Yürütme Kurulu” tarafından değerlendirilerek, projenin yapılabilirliğine, projeye uygun destek programlarına (Avrupa Birliği, Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Tarım Bakanlığı, TUBİTAK vb.) ve projeye danışmanlık yapabilecek akademisyenlere karar verilecektir.

-Kurulun onayladığı projeler için Proje Başvuru sahibi işadamları ile proje yazma konusunda protokol anlaşması imzalanacak ve “Proje Danışmanı” atanacaktır.

-Başvurusu yapılan projelerin kabul edilmesi durumunda projenin sağlıklı ve başarılı yürütülebilmesi için proje başvuru sahibi ile “Proje Danışmanlık” anlaşması imzalanacaktır.

-Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ve Bingöl Üniversitesinin iş dünyasının ihtiyacı olan uzman danışmanlık hizmetlerini vermek için oluşturulan “Proje Ofisi” sayesinde ilimizin gerek Avrupa Birliği projelerinden, gerekse ulusal bazda çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının vermiş oldukları maddi destekten daha fazla faydalanması sağlanmış olacaktır. (İLKHA)